آکادمی آموزشی عصرآگاهی

واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی چیست؟

واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی از تکنولوژی‌های متاورس هستند.

آیا نام واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی را شنیده‌اید؟ شاید در ظاهر، این ۳فناوری به یکدیگر شباهت‌هایی داشته باشند، اما کاملا با هم تفاوت دارند. در این مطلب از عصرآگاهی به تفاوت‌های واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی می‌پردازیم.

واقعیت مجازی(VR)

تکنولوژی واقعیت مجازی یا Virtual Reality کاربران را به یک دنیای کاملا مجازی می‌برد. برای اینکه این دنیای مجازی را تجربه کنید، نیاز به هدست یا عینک‌های واقعیت مجازی دارید. این هدست‌ها به یک کامپیوتر یا کنسول بازی وصل هستند.

هدست‌ها، صفحه نمایشی را که کاملا مشابه آنچه در گوشی هوشمند می‌بینید، در مقابل چشمانتان قرار می‌دهند. جالب شد!

حتی با حرکت سر شما به اطراف، تکنولوژی واقعیت مجازی، به صورت هماهنگ با شما تغییر مکان می‌دهد.

اگر کنجکاو هستید تا از فناوری واقعیت مجازی استفاده کنید، اما نمی‌خواهید هزینه زیادی برای هدست‌های گران قیمت بدهید، پیشنهاد می‌کنم محصولاتی مثل دی وریم ویوورگوگل را امتحان کنید.

واقعیت افزوده (AR)

فناوری واقعیت افزوده یا AR برخلاف وافعیت مجازی که دنیای مصنوعی را جایگزین می‌کند، واقعیت افزوده دنیای واقعی را نگه می‌دارد. اما مقداری محتوای دیجیتالی به آن اضافه می‌کند. برای اینکه بیشتر با این مفهوم آشنا شوید، بازی پوکمون گو را تصور کنید که در آن کاربران از سراسر دنیا دوربین‌های گوشی خود را فعال کرده و با اشتیاق به دنبال هیولاهای کوچک مجازی در اطراف خود می‌گردند. این واضح ترین مثال از دنیای واقعیت افزوده است.

واقعیت ترکیبی

تکنولوژی واقعیت ترکیبی که با دنیای واقعی شروع می‌شود. در این فضا هم اشیای مجازی به محیط واقعی اضافه می‌شوند، هم کاربر می‌تواند با آن‌ها ارتباط برقرار کند.

به بیانی دیگر، کاربر بر روی این اشیای مجازی تاثیر می‌گذارد. واقعیت ترکیبی، نسخه پیچیده تری از واقعیت افزوده است.

واقعیت ترکیبی چیست؟

 

واقعیت ترکیبی با یک دنیای کاملا مجازی شروع می‌شود. در فناوری واقعیت ترکیبی، ما یک دنیای مجازی داریم که جایگزین دنیای واقعی می‌شود. شاید کمی شبیه فناوری واقعیت مجازی باشد. اما با این تفاوت که اشیای مجازی داخل آن کاملا شبیه نمونه‌های واقعی هستند. اما در واقعیت مجازی، به طورعادی محیط مجازی به دنیای واقعی اطراف کاربر متصل نیست.

تفاوت واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی

واقعیت مجازی، یک فضای کاملا مجازی را جلوی چشمانتان قرار می‌دهد. طوری که کاربران حس می‌کنند واقعا در آن فضا قرار دارند.

واقعیت افزوده یا AR اشیای مجازی را به محیط واقعی اضافه می‌کند. کاربر فضای اطراف خود را می‌بیند تنها با این تفاوت که چند شی مجازی هم به آن اضافه شده است.

واقعیت ترکیبی یا همان XR نه تنها اشیا را به دنیای واقعی اضافه می‌کند. بلکه این اشیا به دنیای واقعی متصل هستند. 

کاربردهای فناوری واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و واقعیت ترکیبی

گوگل ترنسلیت

با خرید World Lens و ترکیب موتور ترجمه قدرتمند آن، گوگل یکی از جذاب‌ترین کاربردهای واقعیت افزوده را پیش روی کاربران قرار داده است.

در همین راستا، اپلیکیشن Google Translate به طور رایگان پیش روی کاربران قرار گرفته است. با استفاده از دوربین گوشی‌های هوشمند امکان ترجمه کلماتی را که در دنیای واقعی شاهد هستید فراهم می‌کند.

شما با این فناوری می‌توانید دوربین را روی منوی ارائه شده به زبان اسپانیایی در رستوران بگیرید و نتیجه را به صورت ترجمه شده مشاهده کنید.

دسکتاپ مجازی

از جذاب‌ترین قابلیت‌های واقعیت مجازی، اپلیکیشن VIRTUAL DESKTOP است.

با استفاده از این اپلیکیشن می‌توانید دسکتاپ ویندوز را به صورت شناور در محیط، در اختیار داشته باشید. نکته عجیب، پشتیبانی از مرورگرهای اینترنتی، پخش آنلاین ویدئو و امکان اجرای مایکروسافت آفیس در این حالت است.

جذاب‌ترین قابلیت دسکتاپ مجازی، این است که فضایی فراتر از استفاده از نمایشگرهای فیزیکی در مقابلتان قرار می‌دهد.

این فضا، قابلیت تغییر اندازه پنجره‌ها یا تعاملی فراتر از آنچه روی نمایشگرهای رایج، می‌بینیم را به ما می‌دهد.

پلتفرم هولوپورتیشن

پلتفرم هولوپورتیشن یا HOLOPORTATION  از نمونه‌های تکنولوژی واقعیت ترکیبی است.

این پلتفرم، امکان این را فراهم می‌کند که افراد در شهرها یا کشورهای مختلف، در حالیکه کیلومترها از هم فاصله دارند، در فضایی مجازی به گفتگو و تبادل نظر بپردازند.  

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*