آکادمی آموزشی عصرآگاهی

خودت برای خودت انتخاب کن!

بیایید واقع بین باشیم. هر انتخابی در زندگی ما باعث می‌شود که به نتایج خوب یا بد برسیم. همه ما می‌خواهیم بهترین انتخاب‌ها را داشته باشیم. اما چگونه؟ در ادامه این مطلب از عصرآگاهی درباره اهمیت انتخاب درست در زندگی، صحبت کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

راه و رسم درست انتخاب کردن

شاید فکر کنید که تصمیم ‌های درست و غلط در همان لحظه تاثیرگذار است. تحقیقات نشان داده است که نتیجه بعضی از تصمیم‌های غلط تا چندین سال مشخص نمی‌شود.

یک مثال برایتان بزنم. مثلا افرادی را که سیگار می‌کشند، قطعا در زمان جوانی به مشکل نمی‌خورند. اما بعد از ۶۰سالگی دچار مشکلات قلبی می‌شوند.

مهم‌ترین مراحل انتخاب درست

۱- در مرحله اول مسئولیت تمام زندگی‌تان را بپذیرید.

از افرادی که در زندگی شخصی، کاری موفق نیستند بپرسید که چرا این اتفاق افتاده است؟!

بیشتر این افراد این گونه پاسخ می‌دهند که این موضوع تقصیر فلان شخص یا فلان اتفاق است.

بیشتر کسانی که شغل مناسبی ندارند، وضعیت بد جامعه را مقصر می‌دانند. در حالی که در همین شرایط، همین افراد با گذراندن سختی‌های زیاد به خواسته‌شان رسیده‌اند.

روان‌شناسان هفت گام را برای گرفتن تصیمیمات درست در زندگی معرفی می‌کنند که در ادامه می‌خواهیم این ۷ گام را بررسی کنیم.

۱- تهیه لیستی از راه‌حل‌های موجود برای مشکلات 

برای هر مشکلی در زندگی ما راه‌‌حل‌های زیادی وجود دارد که باید از بین این راه‌ها بهترین گزینه را انتخاب کنیم. در بعضی موارد، بخاطر احساسات غالب بر افکار نمی‌توانیم راه درست را انتخاب کنیم. در این شرایط بهترین کار این است که تمامی راه‌‌حل‌های موجود را بنویسیم و از بین آن‌ها بهترین را انتخاب کنیم. در نوشتن این لیست سعی کنید حتی راه‌حل‌های سخت و نشدنی را هم یادداشت کنید. این کار کمک می‌کند در هنگام تصمیم دید بازتری به مشکل و راه حل آن داشته باشید.

۲- مشخص کردن زمان برای انتخاب درست

مشخص است که هر انتخاب درست باید در یک زمان مشخصی اجرا شود.

مثلا زمانی که شما ۱۰ میلیون پول دارید و می‌خواهید آن را سرمایه‌گذاری کنید راه‌های زیادی دارید. اما ممکن است باتوجه به تورم موجود در کشور یک زمان یک هفته‌ای برای خود مشخص کنید.

البته بعضی از تصمیم‌های ما در لحظه اتفاق می‌افتد و امکان اختصاص زمان ندارد. مثلا زمانی که شما در حال رانندگی هستید و یک خودرو به سمت شما می‌آید، فقط چند ثانیه فرصت دارید تا تصمیم بگیرید فرمان را به چپ یا راست هدایت کنید.

تست‌های روان‌شناسی زیادی وجود دارد که عمل‌کرد زمان تصمیم‌گیری مغز شما را اندازه گیری می‌کنند. اما باید در نظر داشته باشید که این تست‌ها فقط زمان پاسخ‌گویی مغز شما را آنالیز می‌کنند و در مورد خوب یا بد تصمیم گیری‌ها نظری نمی‌دهند. در بسیاری موارد ممکن است افزایش زمان تصمیم‌گیری، کیفیت تصمیم شما را بهتر کند. در چنین شرایطی بهتر است کمی زمان بدهید تا تصمیم بهتری بگیرید.

۳- مسئولیت انتخابات زندگی را برعهده بگیرید.

در هنگام تصمیم‌گیری، نظر افراد مختلف را بشنوید و در پایان، خودتان، بهترین تصمیم را بگیرید. اما بعد از انتخاب شما دیگر نباید کسی را مقصر انتخاب‌تان بدانید، این موضوع به قدری رایج است که علت بسیاری از طلاق‌ها از زبان زوجین، انتخاب همسر توسط خانواده بیان می‌شود.

اگر سعی کنید در زندگی روزمره‌تان، مسئولیت همه شکست‌ها و موفقیت‌های‌تان را قبول کنید شما واقعا به‌دنبال انتخاب درست‌ترین راه‌ها و تصمیم‌ها هستید.

۴- درباره انتخاباتتان، تمام اطلاعات را جمع‌آوری کنید.

فکر کنید می‌خواهید یک تلفن همراه بخرید و به دنبال بهترین تلفن موجود با بودجه مدنظرتان هستید.

در این مواقع احتمالا جست‌وجوهایی در اینترنت انجام می‌دهید یا به بازار می‌روید و یا با فروشندگان مختلف صحبت می‌کنید تا اطلاعاتی درباره انتخاب‌تان به دست بیاورید.

این اطلاعات ممکن است از منابع بسیاری به شما برسد و هیچ عیبی هم ندارد که این اطلاعات را از کانال‌های زیادی به دست آورید. در هنگام جمع‌آوری اطلاعات سعی کنید از منابع مختلفی استفاده کنید تا اطلاعات شما قابل اطمینان باشند. دقت داشته باشید که اطلاعات به دست آمده، نقش زیادی در انتخاب درست یا غلط شما دارند.

۵- به دست آوردن میزان ریسک هر انتخاب

بعد از جمع آوری اطلاعات ممکن است گزینه‌های زیادی به دست آمده است که در این مرحله هر کدام را از نظر میزان ریسک بررسی می‌کنیم. برخی انتخاب‌ها مثل خرید یک وسیله، ریسک زیادی ندارد. اما همانطور که می‌دانید ریسک بعضی از انتخاب‌ها به قدری زیاد است که روی آینده شما و زندگی شما تاثیر می‌گذارد.

برای مثال دانش‌آموزی که کنکور داده است و می‌خواهد انتخاب رشته کند قطعا باید تمامی جوانب را بسنجد تا درست‌ترین انتخاب را داشته باشد.

۶- اندازه گیری مزایا و معایب هر انتخاب

هر انتخابی مزایا و معایبی دارد که قبل از انجام آن‌ها باید آن‌ها را بسنجیم. عدم سنجش مزایا و معایب یک تصمیم می‌تواند نتایج خیلی خطرناکی را به همراه داشته باشد.

برای سنجش مزایا و معایب یک انتخاب، بهتر است یک جدول ترسم کنید و مزایا و معایب را در آنجا یادداشت کنید. این کار به شما کمک می‌کند دید بهتری نسبت به هر کدام از انتخاب‌های‌تان داشته باشید. در نتیجه باعث می‌شود انتخاب درستی بکنید. البته ممکن است برخی از انتخاب‌های روزمره نیازی به رسم چنین جدولی نداشته باشند.

۷٫ مرحله آخر در اهمیت انتخاب درست، تصمیم‌گیری درست است. 

در این مرحله شما باید به کمک ۶مرحله قبل، بهترین تصمیم را بگیرید. داشتن انتخاب درست فقط به ۶مرحله قبل بستگی ندارد و این مرحله هم اهمیت زیادی دارد چرا که بسیاری از افراد در این مرحله دچار غلبه احساس بر تفکر می‌شوند و نمی‌توانند گزینه درست را انتخاب کنند.

توصیه می‌شود بعد از به اتمام رساندن ۶ مرحله قبل، صبر کنید؛ نمی‌توان زمان خاصی را برای این صبر کردن تعیین کرد اما متناسب با اهمیت انتخاب، توصیه می‌شود چند ساعتی صبر کنید تا عقل و احساسات شما به حالت کنترل شده‌ای دربیاید.

دیدگاه‌ها (1)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

    امیرحسین مرادی مشتری ژانویه 1, 2023 Reply

    بسیار عالی ممنونم از مطلب مفیدتون. سایت شما یکی از کاربردی ترین سایت هایی هست که دیدم.