
کتاب سووشون نوشته سیمین دانشور، در سال ۱۳۴۸ انتشار یافت. سووشون از کتابهای تاریخی معروف سیمین است. در این کتاب داستانی را میخوانیم که پر از امید به زندگی است. سیمین این کتاب را به عشق خود، جلال آل احمد تقدیم میکند. در این مطلب با خلاصه کتاب سووشون آشنا می کنیم.
خلاصه کتاب سووشون
داستان سووشون در شیراز و آخرین سال های جنگ جهانی دوم و بعد از تهاجم متفقین و اشغال جنوب ایران، توسط ارتش بریتانیا اتفاق افتاد. کتاب سووشون در ۲۳فصل، زندگی یک خانواده طبقه متوسط را در این دوره روایت می کند.
در آن دوره به دلیل نیروهای اشغالگر و فشارهای اقتصادی و اجتماعی جامعه و همینطور افزایش قیمت موادغذایی زندگی روزمره را آشفته کرده بود.
معرفی کتاب سووشون
سووشون نوشته سیمین دانشور یکی از تحسینشدهترین رمانهای ایرانی و نخستین رمان فارسی نوشته یک زن است. این کتاب از زمان انتشارش در سال ۱۳۴۸ تا الآن بیش از ۵۰۰ هزار نسخه فقط در ایران فروش داشته است و تا به حال به زبانهای انگلیسی، روسی، ژاپنی، فرانسوی، عربی، چینی، آلمانی، اسپانیایی، ایتالیایی و ترکی ترجمه شده است.
این اثر، یکی از بهترین داستانهای ایرانی است. زیرا داستانی را روایت میکند که همراه با خود امید را برای خوانندگان به ارمغان آورد و رخوت و ناامیدی را از بدنه جامعه و از قلم نویسندگان پاک کرد. برخی از منقدین ادبی، سووشون را آغازگر فصلی تازه در داستاننویسی ایران به شمار میآورند.
سیمین دانشور، این کتاب را به همسرش جلال آل احمد تقدیم کرده است که در سال انتشار رمان سووشون از دنیا رفت.
عنوان رمان یعنی سووشون اشاره به مراسم عزاداری باستانی دارد که در آن شرکت کنندگان برای مرگ سیاوش، یکی از قهرمانان شاهنامه، عزاداری میکنند.
در این رمان همانطور که سیاوش برای اثبات بی گناهیاش از میان آتش گذشت، یوسف و زری و کشورشان نیز باید از چنین مصیبتی بگذرند. همانطور که سیاوش توسط بیگانگان مورد خیانت قرار گرفت و کشته شد، ایران نیز در میان دزدان بیگانه گیر افتاده است و باید قبل ازنابود شدن راهی برای زنده ماندن خود بیابد.
سیمین دانشور با به تصویر درآوردن آثارش مخالف بود و اجازه اقتباس را نمیداد. با این حال منیژه محامدی، نمایشنامهای از این اثر اقتباس کرد که در اسفند سال ۱۳۷۹تا اردیبهشت ۱۳۸۰ با بازی افسانه بایگان و محمد اسکندری در تئاتر شهر به روی صحنه رفت.
دیدگاهها (0)