آکادمی آموزشی عصرآگاهی

آیا شما هوش هیجانی دارید؟

هوش هیجانی

همه ما اصطلاح IQ را شنیده‌ایم. Intelligence Quotient برای بررسی میزان هوش انسان‌ها به کار برده می‌شود. جالب است بدانید iq سهم خیلی کمی در موفقیت افراد دارد. آن چیزی که موفقیت افراد را مشخص می‌کند، هوش هیجانی یا به اختصار EQ است. اگر می‌خواهید با این مفهوم بیشتر آشنا شوید، توصیه می‌کنم حتما این مقاله را تا انتها بخوانید.

هوش هیجانی (Emotional intelligence) چیست؟

ممکن است افراد باهوش زیادی را در اطراف خود مشاهده کنید که به نظر موفق هم هستند. اما در روابط زندگی خود دچار مشکلات زیادی هستند. چرا؟ اینجاست که مفهوم هوش هیجانی به میدان می‌آید. قطعا این افراد هوش هیجانی بسیار پایینی دارند. اما هوش هیجانی چیست؟ توانایی انسان در درک احساسات و هیجانات خود و دیگران را هوش هیجانی می‌گویند. در واقع انسان‌هایی که EQ بالایی دارند، در مقابل مشکلات و چالش‌های زندگی قد خم نمی‌کنند. همچنین این افراد توانایی کنترل استرس‌ها و دغدغه‌های خود را دارند. تاب‌آوری بالا از دیگر ویژگی‌های این افراد هست.

نشانه‌های افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند.

هوش هیجانی بالا در تمام حوزه‌های زندگی کاربرد دارد. بیشتر افرادی که مدیر فروش هستند، هوش هیجانی بالایی دارند. این افراد قدرت متقاعدکنندگی بالایی دارند. در ادامه درباره ویژگی‌های افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، توضیح داده‌ایم.

قدرت مدیریت بالا

یکی از ویژگی‌های مدیران موفق کسب و کارها، هوش هیجانی بالا است. کلام مدیران نافذتر است و روی دیگران تاثیر بیشتری دارند.

مهارت درک احساسات از روی چهره افراد

از دیگر ویژگی‌های افراد با هوش هیجانی بالا مهارت زیاد در درک احساسات فقط از روی چهره است. اینگونه افراد خیلی راحت احساسات طرف مقابل را تشخیص می‌دهند و می‎‌توانند رفتار خود را مطابق با چهره افراد تنظیم کنند.

یکی از ویژگی‌های افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، مهارت درک احساسات از روی چهره افراد است.

مهارت نه گفتن

از مهم‌ترین مهارتهای که افراد با هوش هیجانی بالا دارند، مهارت نه گفتن است. این افراد در مقابل اقداماتی که دوست ندارند انجام دهند، بدون هیچ ترسی نه می‌گویند. اینگونه افراد قطعا راحت‌تر زندگی می‌کنند. خوب است ما هم این مهارت را در خودمان پرورش دهیم تا زندگی بهتری داشته باشیم.

خوش اخلاقی در برخورد با دیگران

 افراد با EQ بالا آدم‌هایی به شدت مهربان هستند. به همین خاطر است که اغلب در نظر دیگران افراد جذابی به‌نظر می‌رسند.

افراد با هوش هیجانی بالا پذیرای تغییر هستند.

 تغییر، جزئی از زندگی است. اگر از تغییر نمی‌ترسید شما هوش هیجانی بالایی دارید. در واقع تغییر در زندگی را عامل موفقیت می‌دانید. از این رو هر تغییری در زندگی‌ افراد با EQ بالا رخ دهد، با آن کنار می‌آیند وهمیشه برنامه تنظیم شده‌ای برای آن دارند.

هوش هیجانی بالا و حواس پرت نبودن

افراد با هوش هیجانی بالا خیلی سخت حواسشان پرت می‌شود. تمرکز بالایی دارند و فقط به کار خود توجه می‌کنند.

شناخت نقاط ضعف و قوت

این افراد می‌دانند که در چه چیزهایی خوب هستند و در چه چیزهایی بد و نیاز به بهبود دارند.

درواقع به یک خودشناسی و خودآگاهی از خود می‌رسند. همچنین در مورد شناخت از خودشان بسیار صادق هستند و با شناخت نقاط ضعف خود سعی در تقویت‌شان دارند.

کشف و کنترل هیجانات

 افراد با هوش عاطفی بالا مثل افراد دیگر در طول روز هیجانات مختلفی مثل احساس ترس، خشم، شادی، بی‌انگیزگی را تجربه می‌کنند. اما تفاوت این افراد با انسان‌های دیگر اینست که با فکرکردن به رفتارهایشان دلیل ایجاد این احساسات را می‌فهمند. درواقع با شناخت احساساتشان بهترین تصمیم را در آن لحظه می‌گیرند.

مثلا وقتی عصبانی هستند، با کمی تفکر متوجه می‌شوند به دلیل خستگی زیاد هست. با کمی استراحت این عصبانیت خود را کنترل می‌کنند. به این ترتیب به دیگران هم آسیب نمی‌رسانند.

تلاش برای رشد و شکوفایی

افراد با هوش عاطفی بالا با خودشناسی می‌توانند استعدادهای خود را کشف کنند و برای رسیدن به اهداف و خواسته‌هایشان برنامه‌هایی را تنظیم و طراحی کنند و آن‌ها را عملی کنند.

در مورد افرادی که نمی‌شناسند، کنجکاو هستند.

افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند، از ملاقات و ارتباط با آدم‌های جدید لذت می‌برند. آیا شما هم اینگونه هستید؟ 

این افراد از همدلی بالایی برخوردارند و در مورد دیگران کنجکاو هستند و با اشتیاق فراوان از دانستن اطلاعات درباره دیگران استقبال می‌کنند. 

دقیقا می‌دانید چه چیزی ناراحتتان می‌کند؟ 

خیلی از ما در طول روز با عوامل ناراحت‌کننده‌ای برخورد می‌کنیم. شاید در پایان روز ندانیم این ناراحتی از کجا آمده است. 

کسانی که هوش هیجانی بالایی دارند کاملا می‌دانند که از چه چیزی ناراحت و اندوهگین‌اند.

آن‌ها در لحظات غمگین کمی درنگ می‌کنند و عواطف خود را درک می‌کنند و تاثیر هیجانات را بر آن عوامل ناراحت کننده تحلیل می‌کنند. 

در این مقاله که به تدوین مهندس حمید خسروی نوشته شده است، سعی برآن داشتیم که شما برای توسعه فردی خود گام جدیدی را بردارید. 

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*