آکادمی آموزشی عصرآگاهی

با بنیانگذار فیسبوک آشنا شوید!

مارک زاکربرگ، بنیانگذار فیسبوک

مارک زاکربرگ را که می‌شناسید؟! همان جوان میلیاردری که بنیانگذار بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی یعنی فیسبوک است. اگر می‌خواهید با زاکربرگ و شرکت فیسبوک بیشتر آشنا شوید، به شما پیشنهاد می‌کنم تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.

بیوگرافی مارک زاکربرگ

مارک زاکربرگ در تاریخ ۱۴می سال ۱۹۸۴در شهر نیویورک به دنیا آمد. سه خواهر بزرگ او به نام‌های رندی، دانا و امیل بودند.

مارک زاکربرگ از دوران کودکی از کامپیوتر استفاده می‌کرد و نرم‌افزار می‌نوشت. او خیلی زود استعدادش را در این زمینه متوجه شد.

او با کمک پدرش، برنامه نویسی را شروع کرد. پیشرفت زاکربرگ آنقدری بود که پدرش مجبور شد یک مدرس متخصص برنامه نویسی به اسم دیوید نیومن را استخدام کند. بله! مارک یک نابغه بود!

دوران جوانی زاکربرگ

زاکربرگ، تقریبا در سال ۲۰۰۲ وارد دانشگاه هاروارد شد. او در دوران دانشگاهی خود برنامه‌ای به اسم CourseMatch را نوشت. این برنامه به دانشجویان کمک می‌کرد درباره انتخاب واحدشان باتوجه به انتخاب‌های دانشجویان دیگر تصمیم گیری کنند.

سایت سرگرمی فیس مش

دانشجویان دانشگاه هاروارد کتابچه‌هایی داشتند به نام فیسبوک.

این کتابچه‌ها شامل عکس و اسامی افرادی بود که در خوابگاه دانشجویی زندگی می‌کردند.

بر همین اساس، مارک زاکربرگ ‌سایتی طراحی کرد که به‌صورت کاملا تصادفی عکس چهار دانشجو را انتخاب می‌کرد و از کاربران می‌خواست به فرد موردعلاقه خود رأی دهند. در آن زمان، مارک فقط برای سرگرمی این وب سایت را طراحی کرد؛ اما جالب بود که خیلی سریع بین دانشجویان به شهرت رسید.

مشکلات سایت فیس مش

مشکلی که در این سایت وجود داشت این بود که به دلیل حجم بالای دانلودها، سرور وب‌سایت دانشگاه هاروارد را دچار مشکل کرده بود. دانشجویانی که می‌خواستند از اینترنت استفاده کنند، به دردسر می‌افتادند. همچنین بعضی از دانشجویان دوست نداشتند عکسشان بدون اجازه، وارد وب‌سایت شود.

زاکربرگ مجبور شد برای این موضوع از همه عذرخواهی کند. درنهایت دانشگاه، آن وب‌سایت را به دلیل مشهوریت فراگیرش مسدود کرد و به مارک اخطار انضباطی داد. این تجربه باعث شد مارک به علایق و نیازهای سرگرمی جامعه پی ببرد.

سایت هاروارد کانکشن، نقطه شروع فیسبوک

ده ماه قبل از ماجرای سایت فیس مش، دیویا نارندرا، یکی از دانشجویان هاروارد، ایده یک شبکه اجتماعی بین دانشجویی را مطرح کرده بود.

برای اینکه شخصی از خارج دانشگاه وارد این شبکه اجتماعی نشود، قرار شد از ایمیل رسمی دانشگاه به‌عنوان نام کاربری استفاده شود. دانشجویان دوقلو، تایلر و کامرون وینکلووس شرکای او در این کار بودند.

پدر این دو دانشجو، مشاور مالی موفقی بود. به همین خاطر، آنها برای تامین سرمایه اولیه مشکلی نداشتند.

بعد از بسته شدن سایت فیس مش، دیویا با مارک زاکربرگ، گفتگو کرد و پرو‌ژه خود را با نام هاروارد کانکشن که بعدها به کانکت یو تغییر نام داد را برای مارک تعریف کرد.

دیویا گفت هدف وب‌سایتش این است که دانشجویان عکس و نام و اطلاعات شخصی و لینک‌های مفید خود را در آنجا ارسال کنند.

وظیفه‌ای که مارک در این وب سایت داشت، برنامه‌نویسی وب‌سایت با یک منبع کد ویژه بود. طوری‌ که بتواند سرعت سیستم را تا جایی که می‌شود، بالا ببرد.

زاکربرگ پس از یک ملاقات با نارندرا و دوقلوها قبول کرد با آن‌ها همکاری کند؛ وقتی پروژه‌‌ی هاروارد کانکشن آغاز شد، مارک زاکربرگ ایده‌ یک شبکه اجتماعی فوق‌العاده به ذهنش رسید.

راه اندازی فیسبوک

در سال ۲۰۰۴ مارک برنامه‌نویسی وب‌سایت جدیدی با دامنه thefacebook.com شروع کرد.

چهار نفر از دوستانش او را در این کار همراهی می‌کردند. این وب‌سایت ابتدا فقط برای دانشگاه هاروارد طراحی شد؛ اما بعدها در دانشگاه‌های دیگر هم توسعه یافت.

این پروژه خیلی سریع رشد کرد. طوریکه مارک تصمیم گرفت دانشگاه را ترک کند و همه‌وقت خود را به این وب‌سایت اختصاص دهد.

در این زمان فیسبوک به روی همه دانشجویان باز شد.

کاربران با داشتن یک ایمیل به فیسبوک دسترسی پیدا می‌کردند.

همچنین باید یک فرم اطلاعات شخصی پر می‌کردند. یک عکس از خودشان به عنوان تصویر نمایه هم می‌خواستند.

سرمایه گذاری فیسبوک

همان سال، مارک زاکربرگ با فردی به نام پیتر تیل ملاقات کرد و توانست او را راضی کند، مبلغ ۵۰۰ هزار دلار روی فیسبوک سرمایه‌گذاری کند.

 

 او و تیمش به خانه‌ای در پالوآلتو نقل مکان کردند که آنجا تبدیل به دفتر کاری آن‌ها شد. هنگامی‌که زاکربرگ و شریکش ادواردو ساورین فهمیدند که نزدیک به ۴۰۰۰ کاربر در فیسبوک نام‌نویسی کرده‌اند، تصمیم گرفتند از برنامه‌نویسان جدیدی استفاده کنند.

یکی از این افراد، دارن مسکوویتز، همسایه مارک بود که قبل از این سرویس فیسبوک را برای دانشجویان دانشگاه کلمبیا، استنفورد و ییل تأسیس کرده بود. مارک قصد داشت به دانشگاه برگردد؛ ولی با پیشرفت شبکه اجتماعی فیسبوک، از این کار منصرف شد و تصمیم گرفت در کالیفرنیا بماند.

سرمایه گذاری فیسبوک

در نخستین عرضه سهام فیسبوک، مارک با ۵۰۳٫۶ میلیون سهم۶۰ درصد از آرای شرکت را از آن خود کرد و مرد شماره یک فیسبوک شد.

پس از او ادواردو با ۳۵ درصد و مسکوویتز با ۵ درصد آرا در رتبه‌های بعدی شرکت فیسبوک قرار گرفتند.

در اواخر سال ۲۰۰۴ تعداد کاربران فیسبوک به بیش از یک‌میلیون کاربر رسید.

 برای توسعه فیسبوک نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتری بود.

 اکسل پارتنر ۱۲.۷ میلیون دلار و گریلوک پارتنر ۲۷.۵ میلیون دلار روی فیسبوک سرمایه‌گذاری کردند.

خیلی طول نکشید که فیسبوک از مرزهای دانشگاهی و آموزشی فراتر رفت. حدودا یک سال بعد وب‌سایت فیسبوک، برای افراد بالای ۱۳ سال آزاد شد.

درآمدزایی فیسبوک

فیسبوک از طریق تبلیغات متنی در شبکه‌های اجتماعی درآمدزایی می‌کند. بیش از ۸۵درصد از درآمد این شرکت از طریق همین تبلیغات متنی است.

مابقی درآمد فیسبوک از طریق خرید و فروش مجازی در سایت فیسبوک به دست می‌آید.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*