حتما برای شما هم پیش آمده است. اینکه بعد از پایان دوران تحصیلی خود دنبال شغل مناسبی بگردید و تمام موقعیت های شغلی نیازمند سابقه کار هستند. اما شما تجربه کاری ندارید! باید چه کرد؟ ما در این مطلب از عصرآگاهی درباره راهکارهای پیداکردن شغل بدون سابقه کار توضیح داده ایم.
آیا بدون داشتن سابقه کار، امکان استخدام وجود دارد؟
این موضوع قابل مشهود است که داشتن شغل مناسب بدون سابقه کار بسیار دشوار خواهد بود. اما این را بدانید که تمام افرادی که دارای سابقه کاری بالایی هستند یک روز مانند شما بودند! در ادامه با راهکارهای پیداکردن شغل بدون سابقه کار آشنا می شویم.
۱٫ تا می توانید آموزش ببینید.
این روزها تنها داشتن مدرک دانشگاهی برای پیدا کردن شغل مناسب کافی نیست. پس چاره کار چیست؟ راهش این است که شما باید مهارتهایتان را افزایش دهید و در کلاسهای آموزشی شرکت کنید و حتی اگر لازم است گواهینامه و دیپلم بگیرید. این کار نه تنها دانش شغلی شما را بالا میبرد که نشاندهنده میزان علاقه شما به یادگیری و آموزش هست.
۲٫ از یک نقطه شروع کنید.
شما برای کسب تجربه باید از جایی شروع کنید. بنابراین میتوانید در شرکت، سازمان یا حتی به عنوان کارآموز در یک سازمان کوچک مشغول به کار شوید. راه دیگری هم وجود دارد. آن هم این است که کارهای داوطلبانه انجام دهید.
۳٫ خودتان را باارزش بدانید.
نداشتن سابقه کار زیاد به معنای بیارزشبودن شما نیست. یکی از مهم ترین راهکارها برای پیداکردن شغل بدون سابقه کار این است که شما باید خودتان را فرد باارزشی بدانید. اگر مهارت یا ویژگی خاصی دارید که ارزشتان را به کارفرما نشان دهد را به مسئولان استخدام ارائه کنید تا بدانند که با فرد باارزشی روبهرو هستند.
۴٫ در شرکت های معتبر به دوره کارآموزی بپردازید.
یکی از مواردی که متاسفانه در کشور ما به درستی بیان نشده است معنا و مفهوم کارآموزی است. متاسفانه در ایران کارآموزی به معنای استفاده از نیروی کار رایگان به جهت آموزش پاره وقت برخی امور است. اما این مفهوم صحیح کارآموزی نیست!
کارآموزی به این معنی است که شما در کنار یک فرد متخصص آموزش ببینید و در کنار او برخی از کارهای تخصصی را به صورت تجربی یاد بگیرید. حتی شما میتوانید ساعت کاری منعطف داشته باشید و الزامی وجود ندارد که مانند کارکنان رسمی شرکت به کار بپردازید. این نکته را نیز مدنظر قرار دهید که در هر سازمان و شرکتی شما نباید اقدام به کارآموزی کنید، چرا که گاها خود اون شرکت اعتبار کافی ندارد و شما وقت و انرژی خود را به صورت رایگان در اختیار آن ها قرار دادهاید.
پس کاری که باید انجام دهید این است که قبل از دوره کارآموزی باید تمام سعی خود را به کار گیرید تا راجب آن شرکت تحقیقات کامل انجام دهید و بررسی کنید که آیا آن شرکت از ارزش اجتماعی و اعتبار سازمانی به اندازه کافی برخوردار است و یا قصد استفاده از شما را دارد. به عنوان مثال برخی از شرکت¬هایی که کلا ۴ نفر نیرو دارند و تازه تاسیس شده اند، قطعا مکان مناسبی برای آموزش شما نیست.
۵٫ دانش خود را عمیق کنید.
تصور کنید به عنوان یک فرد فارق التحصیل رشته روانشناسی به دنبال کار می¬گردید و در برخی از کیلینکها نیز به مدت کوتاهی به عنوان کارآموز فعالیت داشتهاید.
شما زمانی که برای مصاحبه اقدام می¬کنید ممکن است با برخی از سوال¬های تخصصی به مشکل بخورید و پاسخ مناسبی ارائه نمی دهید. برخی افراد در این هنگام به ادامه تحصیل فکر می کنند که شاید در پیشنهاد مناسبی باشد.
اما آیا موضوع کافی نیست؟ قطعا خیر!
سیستم آموزشی کشور ما بیشتر نمره محور فعالیت می کند و شما می توانید با استفاده از مراکز آموزشی معتبر کشور به صورت غیر حضوری مدرک تحصیلی خود را ارتقا دهید.
نکته مهم این است که دانش شما هنوز به بهینه سازی و ساختارمند شدن نیاز دارد.
بنابراین شما باید مطالعات خود خوان خود را افزایش دهید و به صورت خود آموز اطلاعات خود را افزایش دهید. این را به یاد داشته باشید در هر کسب و کاری دانش، حرف اول را میزند و سپس بحث مهارت و تجربه مطرح می شود، شما نیز می توانید از این موضوع به نفع خود استفاده کنید و تمام تلاش خود را به کار گیرید تا با دانش عمیق خود به اهداف خود برسید.
۶٫ مزیت رقابتی برای خود تعریف کنید!
تصور کنید شما یک کالا هستید و شخصی قصد خرید شما را دارد، فرد خریدار چرا باید شما را انتخاب کند؟
شما چه مزایا و ارزش افزودهای ارائه میدهید که دیگران از آن بی نصیب هستند؟ مزیت رقابتی شما چیست؟
اگر به صورت کالا محور به خودتان نگاه کنید، بدون هیچ تعصبی!
میتوانید به مزایای فوق العاده ای دست پیدا کنید، شما در این بخش میتوانید سرنخ هایی از خود بدست آورید که در مذاکره به شدت برای شما مناسب است. بهتراست با ذکر مثالی به بررسی عمیق تر این قسمت بپردازیم.
من فردی هستم که در یک شرکت مهندسی قصد استخدام دارم، من تجربهای در این حوزه ندارم و همینطور سابقه شغلی نیز ندارم.
اما در عوض من میتوانم خیلی خوب با نرم افزارهای به روز این حوزه کار کنم.
نرم افزارهایی که به سبب پیچیدگی رابط کاربردی بسیاری از افراد توانایی راه اندازی آن را نیز ندارند و نمی توانند به درستی تحلیل و آنالیز انجام دهند.
از طرفی من در مقابل این مهارتی که دارم نه تنها حقوق بیشتری از کارفرما در خواست نمی کنم بلکه میتوانم به دیگران هم به صورت رایگان خارج از تایم کاری آموزش دهم تا سطح کیفی کار در شرکت افزایش پیدا کند. من به نوعی یک تیر و دو نشان برای کارفرما میباشم.
۷٫ داوطلبانه کار کنید.
یکی دیگر از راه های پیداکردن شغل بدون سابقه کار داوطلبانه کار کردن است.
اگر نمیتوانید شغلی پیدا کنید، پیشنهاد من به شما این است که رایگان کار کنید. یک موقعیت داوطلبانه ممکن است خیلی راحت تراز یافتن یک موقعیت برای کارآموزی باشد. در ارائه خدماتی که مطابق تواناییهای شماست تا جاییکه میتوانید داوطلب شوید. با این کار، علاوه بر اینکه تجربیات ارزشمندی کسب می کنید، میتوانید یک شبکه ارتباطی ایجاد کنید و اولین فرصتهای شغلیتان خود را بهدست آورید.
دیدگاهها (0)