
مارک زاکربرگ در یک جلسه با مدیران فیسبوک، درباره ایده جدیدی که داشت، صحبت کرد. او گفت قصد دارد دنیایی فراتر از فیسبوک و اینستاگرام را به وجود بیاورد. نام این دنیای مجازی، متاورس است. اما جهان متاورسی چیست؟
جهان متاورسی (Metaverse) چیست؟
متاورس نامی که شاید این روزها بیشتر به گوشتان خورده باشد، بیشتر شبیه به فیلمهای تخیلی است. هرکدام از کارشناسان به گونهای متفاوت این اصطلاح را تعریف کردهاند. به عبارتی سادهتر متاورس، محیط دیجیتال شبیه سازی شده است که با کمک تکنولوژیهای واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، بلاکچین ایجاد میشود. فضایی که با الگوگرفتن از دنیای واقعی برای برقراری ارتباط مجازی بین کاربران ایجاد شده است. جهان گستردهای که کاربران در آن حضور دارند، اما نه با خود واقعیشان، بلکه با آواتارهایشان. با استفاده از متاورس، خیلی از فعالیتهای دنیای واقعی را میتوانیم انجام دهیم. مثلا گالری گردی کنیم. بازی کنیم. به کنسرت برویم و…
همچنین میتوانیم در جهان متاورسی، جلسات کاری را برگزار کنیم. البته نه خودمان. بلکه با آواتار شخصی مجازی.
جهان متاورسی، دروازه ورود به زندگی دیجیتالی
تا الان با تعریف جهان متاورسی تا حدی آشنا شدیم. متاورس قرار است همه ما را غافلگیر کند. جهان ۳بعدی و ۴بعدی که کاملا غیرمتمرکز است. قرار است همه چیز در این دنیای عجیب، دیجیتالی باشد. برخلاف تصور بعضیها، متاورس یک محیط بازی نیست. بیایید دیدگاه خود را نسبت به این جهان تغییر دهید. متاورس یک مفهوم بسیار گسترده است که درآینده زندگی و ارتباطات اجتماعی را دچار تغییرات بسیاری میکند.
ارتباط شبکههای اجتماعی و متاورس (Metaverse)
فیسبوک اولین شرکتی بود که شروع به گسترش متاورس کرد. درآینده، شبکههای اجتماعی دیگر مثل اینستاگرام، فیسبوک و واتساپ زیرمجموعه متاورس خواهند بود. بله! درست حدس زدید. این یعنی دیر یا زود همه چیز در این دنیای مجازی خلاصه میشود.
با جهان متاورسی نگران جلسههای مجازی نباشید.
با شیوع ویروس کرونا، خیلی از کسب و کارها دورکار شدند. دورکاری یک سری معایبی دارد که با آمدن دنیای متاورس خیلی از این مشکلات حل شده است. متاورس این امکان را به کاربران خود میدهد تا پروفایل شخصی خود را به شکل یک آواتار به صورت دلخواه ایجاد کنند و به وسیله آن وارد دنیای مجازی شوند. به این ترتیب خیلی راحت همه کارها و برنامهها را از راه دور مدیریت میکنند.
VR و AR در دنیای متاورس چیست؟
VR یا واقعیت مجازی تکنولوژی است که با استفاده از آن کاربران میتوانند حسهایی مشابه دنیای فیزیکی تجربه کنند. ساخت VR نسبت به AR پیچیدگی بیشتری دارد و به تجهیزاتی مثل نمایشگر سربند یا صفحه نمایش چندوجهی نیاز دارد. درواقع واقعیت مجازی یا VR یک فضای کامپیوتری با صحنهها و اشیایی است که انگار واقعی هستند و باعث میشود کاربر احساس کند همه چیزی که در تصویر میبیند به صورت واقعی در محیط اطراف وجود دارد. با VR شما میتوانید یک تجربه متفاوت را احساس کنید. شاید عجیب به نظر برسد اما واقعیت دارد. حتی این تکنولوژی به خلبانهای مبتدی این امکان را میدهد تا بدون هیچ خطری تمرین کنند. در رشتههایی مثل پزشکی هم به دانشجویان کمک میکند تا تجربیات لازم را بدون هیچ احساس خطری کسب کنند.
پیشنهادمطالعه: مطلب واقعیت افزوده، واقعیت مجازی و واقعیت ترکیبی چیست؟
AR یا واقعیت افزوده با کمک ۳تکنیک کار میکند: تعامل در لحظه یا real time تصویرسازی ۳بعدی از اشیا و کنارهم قراردادن فضاهای واقعی و مجازی. برتری AR نسبت به VR در این است که میتوان روی هر نوع دستگاهی که به دوربین تصویر و عکس برداری مجهز است استفاده کرد. علاوه بر این برای استفاده از AR نیازی به تجهیزات مادی نیست.
آیا متاورس به طور کامل جایگزین اینترنت خواهد شد؟
خیر. این یک تصور اشتباه است که بگوییم متاورس به طور کامل جایگزین اینترنت میشود. جهان متاورسی درآینده یک نسخه کامل تری از اینترنت خواهد بود. درواقع متاورس به اینترنت نیاز دارد تا کار کند. مردم در دنیای متاورس مثل امروز میتوانند فعالیتهای روزمره خود را در بستر اینترنت انجام دهند. با این تفاوت که استفاده از عینک و یا هدست واقعیت مجازی به افزایش تجربه استفاده از اینترنت شما کمک خواهد کرد. در حال حاضر با توجه به آمار، نزدیک به ۱٫۷میلیارد وب سایت وجود دارد. کاملا واضح است که این حجم از اطلاعات را نمیتوان به پروژه گستردهای مثل متاورس انتقال داد. در اصل اینترنت همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد. اما یک سری از فعالیتها در اینترنت جای خود را به جهان متاورسی خواهد داد.
درآخر باید بگوییم که هنوز فاصله خیلی زیادی تا مرحله اجرایی شدن متاورس داریم. اما با توجه به تعاریف و نمونههایی که دیدهایم، اینطور انتظار میرود که با یکی از قدرتمندترین فناوریهای تاریخ مواجه هستیم.
دیدگاهها (0)