آکادمی آموزشی عصرآگاهی

آیا پول خوشبختی می‌آورد؟

پول و خوشبختی، مفاهیمی هستند که صدها سال است در خصوص رابطه آنها با هم نظرات مختلفی ابراز شده است. با این حال وقتی به پول زیاد فکر می‌کنیم، ممکن است اولین چیزی که به ذهن ما متبادر ‎شود، یک زندگی مجلل و لوکس باشد، ولی واقعیت این است که پول در وهله اول به افراد کمک می‌‎کند تا از میزان استرس روزانه خود برای کسب درآمد، فارغ شوند.

در واقع،  پول می‌تواند آرامش بیشتری در زندگی ما ایجاد کند و به ما این امکان را دهد که در مواقع ضروری، به آسانی مشکلات زندگی را پشت سر بگذاریم.

با این حال بسیاری بر این باور هستند که پول تمام آن چیزی که انسانها برای خوشبختی به آن نیاز دارند، نیست؛ به دلیل همین، تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از عصرآگاهی درخصوص رابطه پول و خوشبختی بیشتر صحبت کنیم؛ پس اگر این موضوع برای شما هم جالب توجه است، تا انتها با ما همراه باشید.

رابطه پول و خوشبختی

پول به ما این امکان را می‌دهد که نیازهای اولیه زندگی خود را برآورده کنیم، نیازهایی مانند خرید غذا و پرداخت هزینه‌های پیشگیری و درمان امراض. برآوردن این نیازها ضروری است و اگر پول کافی برای آنها نداشته باشیم، رفاه شخصی و رفاه جامعه به طور کلی آسیب می‌بیند.

پول ضامن امنیت و آرامش ماست. داشتن پول کافی می‌تواند حس امنیت را در ما ایجاد کند، یعنی همان احساسی که اغلب، زمانی که مردم نگران هزینه‌های درمانی پیش‌بینی نشده یا از دست دادن شغل خود هستند، به آنها عارض می‌شود.

 یک مطالعه در سال۲۰۱۷ نشان داد که تقریبا ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها نگران وضعیت مالی خود هستند و این بر سلامت روان، روابط، رژیم غذایی و حتی عملکرد کاری آنها تأثیر می‌گذارد؛ به همین دلیل نمی‌توان منکر این موضوع شد که داشتن پول و پس انداز می‌تواند استرس و نگرانی ما را کاهش دهد.

هم چنین پول می‌تواند شادی کوتاه‌ مدت ما را با کنترل بر نحوه گذراندن وقتمان افزایش دهد؛ به عنوان مثال، وقتی به اندازه کافی پول داشته باشیم در مکانی زندگی می‌‎کنیم که به محل کار ما نزدیک تر است، ساعات کمتری کار می‌کنیم و زمان بیشتری را با خانواده و دوستان خود می‌‎گذرانیم. در واقع، از پول می‌توان برای تسهیل زندگی استفاده کرد. در ادامه به برخی تاثیرات مثبت و منفی برخورداری از تمکن مالی در زندگی افراد اشاره می‎کنیم:

  • فقر مانع رفاه می‌شود.

مطالعاتی که در آکادمی پزشکان خانواده آمریکا در خصوص پول و خوشبختی انجام شد، نشان داد که بین درآمد کم و نقصان سلامت و امید به زندگی ارتباط مستقیم وجود دارد. از جمله دلایل این نتایج این است که کسانی که پول کافی نداشتند، حتی در تامین خوراک و مسکن نیز مشکل داشتند.

فقر همچنین می‌تواند اثر دومینویی داشته باشد، به این معنی که فقر ممکن است افراد را در سنین پایین مجبور به ترک تحصیل و ورود به بازار کار کند و به همین دلیل افراد از اخذ مدارک دانشگاهی و در نتیجه دسترسی به مشاغل پردرآمد بازمانند.

در حالی که داشتن پول کافی برای رفع نیازهای اولیه و تامین یک زندگی امن و مرفه، ضروری است، نشانه‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد پول زیاد ممکن است تأثیرات منفی در زندگی ما داشته باشد؛ به عنوان مثال آمارها نشان می‌دهد که درآمد سرانه در ایالات متحده از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۹۰ صد و پنجاه درصد افزایش یافت اما درصد افرادی که خود را بسیار خوشحال می‌دانند کاهش یافت؛ علاوه بر این، نرخ افسردگی در ایالات متحده در آن دوره ۵۰ ساله ۱۰ برابر افزایش یافت.

هم چنین در ژاپن بین سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۹۱، درآمد سرانه شش برابر شد، اما میزان احساس خوشبختی ثابت ماند؛ از سوی دیگر، برخورداری از پول زیاد از راه‌های دیگری هم می‌تواند بر زندگی ما اثر منفی بگذارد:

  • پول ما را منزوی می‌کند.

زمانی که مردم زیاد به پول فکر می‌کنند، معمولاً از سایرین فاصله می‌گیرند. این گونه افراد معمولاً ترجیح می‌دهند که به تنهایی کار کنند و اوقات فراغت خود را هم در انزوا بگذرانند و کمتر تمایل به کمک به دیگران دارند. 

  • مقایسه کردن، احساس رضایت خاطر را در ما از بین می‌برد.

پول زیاد ممکن است باعث شود که افراد به طور مداوم خود را با دیگران مقایسه کنند و همین امر می‌تواند نارضایتی را در آنها افزایش دهد.

اغلب اوقات نارضایتی ما از وضعیت مالیمان، ناشی از این تصور است که زندگی ما مانند اطرافیانمان نیست.

  • درآمد بیشتر ممکن است به معنای استرس بیشتر و لذت کمتر باشد.

مطالعات انجام شده در حوزه پول و خوشبختی نشان می‌دهد که برخورداری از درآمد بالا می‌تواند سطح استرس را افزایش دهد و همچنین باعث شود که فرد از اتفاقات کوچک زندگی خود لذت نبرد؛ هم چنین باعث افزایش میزان طلاق بین زوجین شود.

در واقع کسب درآمد بالاتر می‌تواند به معنای کار بیشتر، اوقات فراغت کمتر و ارتباطات اجتماعی کمتر باشد. بنابراین در حالی که پول می‌تواند باعث شود که وقت بیشتری داشته باشیم، ولی بسیاری از ما از پول خود برای گذراندن وقت خود با دوستان و خانواده استفاده نمی‌کنیم.

  • مادی گرایی باعث افزایش نارضایتی است.

اغلب افراد نمی‎دانند که واقعاً چه چیزی آنها را خوشحال می‎کند و از آنجایی که جامعه برای پول ارزش قائل است، ما معتقدیم که پول برای ما خوشبختی می‌آورد و بنابراین به آنچه در واقع در حال وقوع است توجه نمی‌کنیم:

  1. شادی به دست آوردن چیزهای مادی، همیشه گذرا است و از بین می‎رود؛ بنابراین ممکن است ما پس از خرید یک ماشین آخرین مدل هیجان زده شویم، اما به مرور زمان، همه چیز عادی می‎شود.
  2. وقتی پول زیادی داشته باشیم، انتظارات ما هم افزایش خواهد یافت و این حس روند صعودی دارد؛ به عبارت دیگر، ما دائماً در حال خرید نسخه‎های گران قیمت‎تر چیزهایی هستیم که قبلاً داشتیم.
  3. خواسته‎های ما می‎توانند سیری ناپذیر باشند؛ به این معنی که هر چه بیشتر به دست آوریم، بیشتر می‎خواهیم. این موضوع می‎تواند منجر به دریافت وام‎های سنگین و ایجاد استرس ناشی از آن شود.
  4. مادی گرایی بیشتر با مجموعه‎ای از اثرات منفی همراه است که عبارتند از عزت نفس پایین‎تر، خودشیفتگی بیشتر، همدلی کمتر و روابط متضاد بیشتر.

سخن پایانی

رابطه پول و خوشبختی از سال‌های دور مورد مناقشه بوده است؛ با این حال نمی‎توان منکر شد که برای احساس رضایت از زندگی، به ناچار باید به میزان مشخصی سرمایه داشت با این حال، پول نمی‌تواند همیشه به ما احساس رضایت خاطر و در نهایت حس خوشبختی را بدهد و گاهی حتی ممکن است تاثیرات منفی بر زندگی ما به جای بگذارد.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*