آکادمی آموزشی عصرآگاهی

جوایز پولیتزر

جایزه پولیتزر جایزه‌ای معتبر در آمریکا است. این جایزه هرسال با نظارت دانشگاه کلمبیا به روزنامه‌نگاران، موسیقی‌دانان اهدا می‌شود. در ادامه این مطلب از عصرآگاهی با جایزه پولیتزر و برندگان جایزه پولیتزر آشنا می‌شوید. با ما همراه باشید.

جایزه پولیتزر

همانطور که گفتیم، از معتبرترین جوایز آمریکا، جایزه پولیتزر است که شامل ۲۱ جایزه در بخش‌های مختلف است. برندگان این جایزه هرسال در ماه آوریل اعلام می‌شود.

بنیانگذار جایزه پولیتزر

جوزف پولیتزر متولد سال ۱۸۴۷ بنیانگذار جایزه پولیتزر است. این جایزه نیم میلیون دلار ارزش دارد. جوزف روزنامه نگاری بود که به کارش اهمت زیادی می‌داد. او روزنامه نیویورک ولد را که در زمان انتشارش ضررهای اقتصادی زیادی متحمل شده بود، خرید و آن را را به یک روزنامه پرتیراژ تبدیل کرد. همچنین به صورت داوطلبانه به دانشگاه کلمبیا پول پرداخت کرد تا در شکل‌گیری مدرسه روزنامه نگاری نقشی پررنگ داشته باشد. همین موضوع باعث شد که فعالیت‌های مربوط به جایزه پولیتزر مثل برگزاری مراسم سالانه، انتخاب آثار و اهدای جوایز با نظارت دانشگاه کلمبیا انجام شود. این را هم بگویم که این مدرسه از معتبرترین مدارسی است که به آموزش روزنامه نگاری می‌پردازد. 

جوزف به دلیل علاقه‌اش به ارتش تلاش کرد تا عضو ارتش اتریش شود. باتوجه به جثه ضعیف او ارتش او را قبول نکرد. او طی مهاجرتش به آمریکا با حضور در ارتش در جنگ‌های داخلی آمریکا توانست به این آرزوی خود برسد.

برندگان جایزه پولیتزر 

باید نویسنده آمریکایی باشید که در کتاب خود درمورد زندگی آمریکایی نوشته باشید که بتوانید برنده جایزه پولیتزرشوید.

البته این ملاک، تنها ملاک شرکت در جایزه پولیتزر نیست. برخی اوقات نویسنده‌های غیرآمریکایی هم برنده این جایزه می‌شوند.

مترجم دردها

این کتاب در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه پولیتزر شد. مترجم دردها نوشته نویسنده‌ای غیرآمریکایی به نام جومپا لاهیری  است. جومپا اهل هند است. او در کودکی به آمریکا مهاجرت کرده است. داستان این کتاب از زندگی انسان‌هایی می‌گوید که از هند به آمریکا مهاجرت کرده‌اند. نویسنده در این اثر تمام چیزهایی که دیده است را به تحریر درآورده است. درواقع با خواندن کتاب مترجم دردها با دغدغه‌های مهاجران بیشتر آشنا می‌شوید. به اعتقاد لاهیری برنده شدن در جایزه پولیتزر مثل برنده‌شدن در لاتاری است.

کتاب جاده

کتاب جاده نوشته کورمک مک کارتی در سال۲۰۰۷ برنده جایزه پولیتزر شد. نویسنده دراین کتاب نابودی تمدن را به تصویر کشیده است. داستان کتاب ماجرای پدر و پسری را می‌گوید که همراه یک گاری، هفت تیر، نان خشک سفر می‌کنند تا بتوانند مکانی برای زندگی پیدا کنند. در آن زمان انسان‌های زیادی در اثر انفجار بمب اتمی جان خود را از دست داده بودند.

کتاب نفس عمیق

این کتاب در سال ۱۹۸۹ برنده جایزه پولیتزر شد. نویسنده این اثر، آن تایلر نویسنده و روانپزشک ایرانی است. در این کتاب زندگی زوج میانسالی به نام‌ها مگی و آیرا روایت ‌می‌کند که در مواجه با مشکلات، با تمام تلاش خود سعی در حل آن دارند. آن تایلر در نوشتن این رمان تمام تمرکزش را روی نمایش جزئیات قرار داده است. فضای عجیب داستان و سبک واقع گرایانه آن، محبوبیت این کتاب را دوبرابر کرده است.

کتاب اتحادیه ابلهان

کتاب اتحادیه ابلهان نوشته جان کندی تول، نویسنده آمریکایی است. این کتاب در سال ۱۹۸۱ برنده جایزه پولیتزر شد. نویسنده پس از اتمام کتاب اقدام به چاپ آن کرد. متاسفانه هیچکس حاضر به چاپ کتاب او نشد. به همین دلیل او در ۳۲سالگی دست به خودکشی زد. مادر جان کندی تول بعد از مرگ پسرش تقریبا ۹سال تلاش کرد تا بالاخره یک استاد دانشگاه کتاب او را چاپ کرد. کتاب اتحادیه ابلهان از برترین کتاب‌های ادبی آمریکا به شمار می‌رود. این کتاب اولین کتابی است که بعد از مرگ نویسنده، برنده جایزه پولیتزر شده است.

کتاب دنیا آشنا

این کتاب اثر ادوارد پی جونز در سال ۲۰۰۴ موفق به کسب جایزه پولیتزر شد. این اثرداستان برده‌ای را می‌گوید که حالا یک ارباب است. داستان در مزرعه مرد سیاه پوستی به نام هنری تونسند می‌گذرد. هنری حالا یک ارباب است. برخلاف ناباوری او با برده‌ها طوری رفتار می‌کند که ارباب خودش با او رفتار می‌کرد. داستان حول محور او (هنری تاونسند) و برده‌اش موسا می‌گذرد. قهرمان رمان هنری تاونسند نیست. اصل داستان به شخصیت محوری موسا می‌چرخد. منتقد گاردین درباره این اثر می‌گوید: خواندن این کتاب آسان نیست. اما یک تجربه فراموش نشدنی است.

کتاب نوری که نمی‌بینیم.

این کتاب اثر آنتونی دوئر در سال ۲۰۱۵ برنده جایزه پولیتزر شد. اگر به وقایع جنگ جهانی دوم علاقه دارید، این کتاب مخصوص شماست. کتاب نوری که نمی‌بینیم داستان عشق بین دختری نابینا اما خلاق از شهر فرانسه و پسری آلمانی را روایت می‌کند. این زوج در تلاش اند تا در فرانسه اشغال شده زندگی کنند.

کتاب خوشه‌های خشم

کتاب خوشه‌های خشم نوشته جان اشتاین بک در سال ۱۹۳۹ برنده جایزه پولیتزر شد. نویسنده داستان زندگی خانواده‌ای کشاورز است که براثر هجوم کشاورزان خرده‌پا زمین‌های خود را در اکلاهما رها می‌کنند. یکی از دلایلی که این کتاب توانسته از زندگی کارگران بگوید خانواده‌ای که با امید زندگی بهتر مهاجرت می‌کنند اما متوجه می‌شوند امیدشان بیهوده بوده است.

کتاب جهان چگونه مدرن شد

این کتاب نوشته استیو گرین بلت در سال ۲۰۱۲ برنده جایزه پولیتزر شد. این کتاب مخاطبانش را به سفری هیجان انگیز در دل تاریخ می‌برد. در این کتاب تمام چیزهایی که بشر برای رسیدن به این زندگی تجربه کرده به تصویر کشیده شده است. 

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*