آکادمی آموزشی عصرآگاهی

چگونه با اعتماد به نفس شویم؟

ویژگی‌های یک فرد با اعتماد به نفس

اعتماد به نفس یک نوع طرز فکر مثبت نسبت به خودتان و توانایی‌هایتان است. زمانی که مشکلات زندگی شما زیاد می‌شود، اعتماد به نفس به داد شما می‌رسد تا از این مشکلات رهایی یابید. در ادامه این مطلب از عصرآگاهی درباره اعتماد به نفس و راه‌های افزایش اعتماد به نفس توضیح داده‌ایم. با ما همراه باشید.

چگونه فرد با اعتماد به نفسی باشیم؟

برای داشتن اعتماد به نفس لازم نیست خیلی انسان بی نقصی باشید. تنها کاری که لازم است انجام دهید اینست که از خودتان راضی باشید. درواقع اعتماد به نفس همان صدایی است که می‌گوید: تو می‌توانی!

راهکارهای افزایش اعتماد به نفس

در ادامه با چند روشی که اعتماد به نفس شما را افزایش می‌دهد، آشنا می‌شویم. با ما همراه باشید. 

۱. به خودتان باور داشته باشید. 

فردی که اعتماد به نفس دارد، می‌تواند کارهای سخت را انجام دهد. اینکه مدرک تحصیلی بالایی داشته باشد چندان اهمیتی ندارد. او فقط تلاش می‌کند و باور دارد که موفق می‌شود. 

خودباوری یکی از راهکارهای افزایش اعتماد به نفس است.

۲٫ مدیریت بحران 

یک فرد با اعتماد به نفس در شرایط سخت و مشکلات، به جای شکایت از مشکلات و چالش‌ها سعی می‌کند شرایط را مدیریت کند. طبیعی است که همیشه زندگی بر وفق مراد دل ما نخواهد بود. همیشه مشکلاتی در زندگی ما وجود دارد. شما باید سعی کنید تا از تکرار این اتفاقات جلوگیری کنید. نباید اجازه دهید این اتفاقات، مانع انجام کارهای دیگر شود. 

۳٫ از مکالمات دشوار و چالش برانگیز نترسید!

یکی از مهم‌ترین راهکارهای افزایش اعتماد به نفس، نترسیدن از گفت و گوهای دشوار است. 

یک فرد با اعتماد به نفس، تا وقتی که گفت و گوهای دشوار را انجام ندهد، نمی‌تواند کارهای مهم دیگر را انجام دهد. فرد با اعتماد به نفس شجاعت این را دارد که مکالماتی که شاید سخت و دشوار باشد را به پایان برساند. شاید در این مکالمات باید حرف‌هایی بزنید که شاید برای طرف مقابلتان ناخوشایند باشد. اما این را هم بدانید که بسیاری از مکالمات به دشواری آنچه که تصور می‌کنید، نیستند. با شجاعت و اعتماد به نفس بالا مکالمه خود را انجام دهید. در اینصورت با نتایج شگفت انگیزی روبرو می‌شوید. 

۴٫ به حرف مردم توجه نکنید. 

شما با اهمیت دادن به حرف مردم باعث نابودی اعتماد به نفس در خودتان می‌شوید. با خودتان تمرین کنید که به نظرات اطرافیان توجهی نکنید. اگر می‌خواهید به یک فرد با اعتماد به نفس بالا تبدیل شوید، تنها به نظر خودتان اهمیت دهید. 

۵٫ تسلیم نشوید.

مثل ایلان ماسک باشید. او با وجود همه سختی‌ها تسلا را ساخت. افراد با اعتماد به نفس، دید مثبتی به زندگی دارند. آن‌ها می‌دانند اگر به شکست بخورند، با تلاش و پشتکار بیشتر می‌توانند به موفقیت برسند.

۶٫ آهسته صحبت کنید.

آهسته حرف زدن نشانه اعتماد به نفس بالا است. کسی که اعتماد به نفس ندارد، حس می‌کند حرف‌هایش ارزش شنیده شدن ندارد و سریع صحبت می‌کند. 

اعتماد به نفس شما چقدر است؟

برای اینکه تشخیص دهید میزان اعتماد به نفستان چقدر است باید به نکات زیر توجه کنید.

چقدر برای خودتان ارزش و اهمیت قائل هستید؟

چقدر به خودتان می‌پردازید؟

تا چه اندازه با مهارت‌های خود آشنایی دارید؟

در مقابل چه افرادی اعتماد به نفس شما بیشتر است؟

در چه مکان‌هایی بیشتر باید اعتماد به نفس داشته باشید؟

به تمام سوالات بالا پاسخ دهید. برای اینکه بتوانید به ارزیابی بهتر و دقیق تری از میزان اعتماد به نفستان برسید، باید به یک روانشناس مراجعه کنید. روانشناس با انجام یک سری آزمون‌های روانی، می‌تواند به اطلاعات دقیق تری از میزان اعتماد به نفستان دست یابد.

آیا اعتماد به نفس همان عزت نفس است؟

شاید عده‌ای از مردم اعتماد به نفس و عزت نفس را دو واژه کاملا یکسان بدانند. اما اینطور نیست. 

اعتماد به نفس، احساس مثبت شما درباره خودتان و جهان هستی است. اعتماد به نفس بر اعمال شخصی شما تأثیر می‌گذارد. اما عزت نفس ارزشی است که شخص برای خود قائل است. این دو مفهوم با یکدیگر یکسان نیستند. مفهوم دیگری به نام خودکارآمدی نیز وجود دارد. به این معنا که فرد به خودش اعتقاد دارد که می‌تواند کاری را انجام دهد. عزت نفس همانطور که گفتیم بر احساسات کلی شخص درباره خودش تأکید دارد. اعتماد به نفس، با تأکید بر پذیرفتن شخصینت کلی فرد و نحوه عملکرد او می‌تواند ادغامی از عزت نفس و خودکارآمدی باشد. 

مطلب پیشنهادی: چگونه عزت نفس خود را بالا ببریم؟

اعتماد به نفس بر کیفیت زندگی شما تأثیر می‌گذارد.

اعتماد به نفس مرتبط با کیفیت زندگی است. نداشتن اعتماد به نفس، بر کیفیت زندگی اثرات منفی می‌گذارد. اعتماد به نفس پایین می‌تواند احساسات منفی زیر را در افراد ایجاد کند. 

۱٫ شک و تردید به خود

۲٫ بی ارزشی 

۳٫ خود کم بینی 

۴٫ از دست دادن حس لذت 

۵٫ استرس و افسردگی 

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*