
استارتاپ یک سرمایهگذاری کارآفرینانه است که براساس فناوری کار میکند. زمانی که استارتاپهای کوچک در کشورهای دیگر توانستند موفقیتهای بالایی به دست آورند، ایده راهاندازی آن در ایران هم شکل گرفت. در این مطلب از عصرآگاهی درباره موفقیت استارتاپها میخوانیم. با ما همراه باشید.
استارتاپ چیست؟
استارتاپها فعالیتهای اقتصادی هستند که با هدف برطرف کردن نیازهای مشتریان و براساس فناوریهای جدید ایجاد شدند.
ویژگی مشترک همه استارتاپها، امکان توانایی رشد است. این ویژگی استارتاپها را از کسب و کارهای سنتی جدا میکند. پس هر کسب و کاری که تازه شروع به کار کرده است، لزوما استارتاپ نیست. استارتاپ فضای پرریسکی است که پر از ابهام و چالش است. براساس آمار، سالیانه ۱۰۰میلیون استارتاپ شروع به فعالیت میکنند و از این آمار فقط ۴۲۲۸ عدد موفق میشوند.
تعریف استارتاپ از نگاه کسب و کارهای کوچک آمریکا
مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا استارتاپها را کسب و کارهایی در نظر میگیرد که ۲ویژگی اصلی مشترک دارند:
اول اینکه اصولا حول محور تکنولوژی شکل گرفتهاند. دوم اینکه از پتانسیل رشد بالایی برخوردار هستند. این پتانسیل رشد بالا باعث میشود که استارتاپها دغدغه مالی هم داشته باشند. همین موضوع باعث میشود بیشتر از کسب و کارهای دیگر به دنبال جذب پول باشند.
موفقیت استارتاپها
خیلی از شرکتها و ایدههای مطرح از ابتدای کار این چنین نبودند. به طور مثال، شرکت اوبر که امروزه به شما اجازه میدهد فقط با یک اشاره درخواست خودرو دهید، از ابتدای کار با خودروهای سیاه در منطقه سانفراسیسکو خدمات دارویی انجام میداده.
اگر میخواهید استارتاپ موفقی داشته باشید، چند راهکار برای ایجاد یک استارتاپ موفق وجود دارد. با انجام این راهکارها خیلی راحت میتوانید هر استارتاپ موفقی را داشته باشید و رشد کنید.
۱٫ تعهد کاری داشته باشید.
کارآفرینان موفق، همیشه به کارهای تجاری خود تعهد دارند. یعنی باید واقعا به محصول یا سرویس و خدماتی که دارند، اعتقاد کامل داشته باشند. اگر میخواهید یک استارتاپ را راهاندازی کنید، خودتان راآماده کنید که باید ساعتهای زیادی کار کنید تا دیگران هم مثل خودتان به خدماتتان باور واطمینان داشته باشند. شاید باید در وهله اول دستمزد را نادیده بگیرید. باید بی وقفه و بدون دستمزد تا مدت زیادی کار کنید.
۲٫ ایده تجاری داشته باشید.
شما باید علاوه بر تعهدکاری، ایده خوبی هم داشته باشید. ایده شما باید تبدیل به یک ایده تجاری شود. بعد از آن ایده را اجرا کنید. در این راه ممکن است مشکلات و چالشهای بسیاری سر راهتان وجود داشته باشد. نباید امیدتان را از دست دهید. ردشدن از موانع و مشکلات شما را قوی تر خواهد کرد. شما باید از نظم و انضباط کافی برخوردار باشید تا در شرایط اقتصادی بد بتوانید به کار خود ادامه دهید.
۳٫ باید در بسیاری از جنبههای مختلف کسب و کارتان آگاهی کامل داشته باشید.
برای راه اندازی استارتاپ باید دارای مهارتهای زیادی باشید. اگر توانایی انجام مهارتها را هم ندارید، باید نیروهایی را برای بخشهای موردنیاز استخدام کنید. این افراد به شما در دستیابی به اهدافتان کمک خواهند کرد. مدیریت وظایف افراد، مهارتی است که شما باتوجه به نیازهای شرکتتان باید از آنها استفاده کنید. به طورکلی باید برنامه ریزی مناسبی برای رسیدن به تمام اهدافتان داشته باشید.
۴٫ داشتن سرمایه کافی برای شروع کار
یکی از اساسی ترین اجزای برنامه ریزی برای راه اندازی استارتاپ، تأمین کل هزینههای شماست. باید بگویم هیچ تضمینی وجود ندارد که کسب وکارتان شما را به پول برساند. شما باید یک استراتژی مالی برای حفظ پولتان داشته باشید. با این کار خیالتان راحت میشود. قطعا شما نمیتوانید بدون سرمایه اولیه، استارتاپ خود را راه اندازی کنید. درواقع شما نیاز به سرمایه عملیاتی برای شروع استارتاپ خود دارید. دقیقا یک مقدار هزینهای که برای ادامه هر کسب و کاری لازم است. این سرمایه اولیه شما باید شامل حقوق، دستمزد، اجاره، خدمات، تبلیغات، استهلاک و پرداخت اقساط باشد. این هزینهها حداقل سرمایه ۶ماهه اول را شامل میشود. یکی از نشانههای موفقیت استارتاپها این است که راهکاری برای هزینه کمتر در مقابل درآمد بیشتر داشته باشید. اگر با این وضعیت روبرو شدید، تبریک میگویم. استارتاپ شما روبه رشد است.
درآخر این نکته را هم بگویم که اگر میخواهید استارتاپ خودتان را راهاندازی کنید، باید خیلی صبور باشید و با تلاش و پشتکار و کار زیاد، حتما موفق میشوید.
دیدگاهها (0)