آکادمی آموزشی عصرآگاهی

چگونه خجالتی نباشیم؟

کمرویی یا خجالت در کودکان بسیار شایع است. در بیشتر وقت‌ها به مرور این مشکل حل می‌شود. اما اگر در بزرگسالی همچنان این مشکل را دارید، باید از یک روانشناس کمک بگیرید. در این مطلب از عصرآگاهی ما راهکارهایی ساده برای درمان خجالتی بودن به شما ارائه می‌کنیم. با ما همراه باشید.

کمرویی چیست؟

متاسفانه در بسیاری مواقع استعداد‌های سرشار افراد به دلیل خجالتی و کم حرف بودن، پنهان می‌ماند.
افراد کمرو و خجالتی برخلاف هوش و استعدادی که دارند توسط دیگران مورد بررسی واقع بینانه ای قرار نمی‌گیرند و اهمیتی به آنها داده نمی‌شود.
در مواردی کمرویی که ریشه در کودکی افراد دارد می‌تواند منجر به یک ترس عمیق شود. به طوری که فرد از کسب تجربه در زمینه‌های ناشناخته دوری کرده و فرصت یادگیری و مهارت آموزی را از خود دریغ می‌نماید.
عدم توجه به درمان کمرویی باعث عدم موفقیت در کار و البته زندگی شخصی و مخصوصا ارتباطات اجتماعی و عاطفی می‌شود.
برخی افراد در مکالمات خود بسیار قوی هستند و می‌توانند خیلی مرتب و شمرده حرف بزنند. در مقابل، حرف زدن برای برخی افراد خجالتی کار بسیار سختی است. اگر شما هم جزو این دسته افراد هستید، در ادامه راهکارهایی برای درمان کمرویی آورده‌ایم. با ما همراه باشید.

راهکارهایی برای درمان خجالتی بودن 

۱٫ فقط زمانی می‌توانید مشکل خجالتی بودن خود را برطرف کنید که آن را بپذیرید. شاید عجیب باشد اما افراد خجالتی حتی برای حل مشکل از خودشان هم خجالت می‌کشند.
۲٫ خواسته‌های خودتان را با اعتماد به نفس بیان کنید، حتی اگر دور از ذهن باشد. این روش باعث می‌شود که بدانید اتفاق خاصی نیفتاده و فقط شما نه شنیده‌اید.
۳٫ سعی کنید خودتان را در معرض موقعیت‌های جدید قرار دهید.از تجربیات کوچک استفاده کنید. به طور مثال از سخنرانی در جمع‌های کوچک و خودمانی شروع کنید تا نتیجه را ببینید.

۴٫ روزانه حداقل ۱۵دقیقه در آینه با خودتان صحبت کنید. به حالت چهره، زبان بدن و گفتگوی خود دقت کنید. حتما در این زمان در آینه با خودتان تماس چشمی برقرار کنید. اینگونه آمادگی خود را برای صحبت کردن با دیگران هم افزایش می‌دهید.

۵٫ اگر در یک جمع صحبت می‌کنید، صحبتتان را با یک سوال کوتاه شروع کنید. در اینصورت از مخاطبانتان بازخورد دریافت می‌کنید. پاسخ مخاطبان برای شما فرصتی فراهم می‌آورد که رشته کلام را به دست بگیرید و بر خود مسلط شوید.

۶٫ درطول صحبت خود با مخاطبین تعامل داشته باشید. پرسیدن تجربه‌های مشابه و ارائه پیشنهاد می‌تواند به برقراری نوعی تعامل با شنوندگان منجر شود.

۷٫ باورهای منفی خود را شناسایی کنید و آنها را پس از بررسی کنار بگذارید. ترس از قضاوت دیگران، خودگویی های منفی شما را افزایش می‌دهد. شما برای بهبود عزت نفس و کاهش خودگویی‌های منفی از مشاور کمک بگیرید.

۸٫ از انسان‌هایی که اعتماد به نفس بالایی دارند، الگو بگیرید. درواقع از یادگیری مشاهده‌ای استفاده کنید. در ذهنتان یک فرد با اعتماد به نفس بالا را تشویق کنید. توجه کنید که این فرد اگر در شرایطی مثل شما قرار بگیرد، چگونه رفتار می‌کند. آدم‌های معاشرتی و کسانی که خیلی خوب با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند را تماشا کنید و یاد بگیرید. دقت کنید که این افراد با چه زبان بدنی در ارتباطات خود استفاده می‌کنند.

۹٫ همیشه چند جمله خوب آماده کنید. تمرین کنید و از آنها در مکالمات روزانه خود استفاده کنید.

۱۰٫ همیشه چند جمله خوب آماده داشته باشید. تمرین کنید و از آنها در طول مکالمات روزانه خود استفاده کنید. مثلا از آشناییتون بسیارخوشحال شدم . باعث افتخار من خواهد بود ، چه احساس خوبیه که با من همفکر هستید. جملات این چنین را از قبل آماده کنید و برای استفاده از آنها در موقعیت‌های مناسب تمرین داشته باشید.

تا اینجا با راهکارهایی برای درمان کمرویی آشنا شدیم. در ادامه با راهکارهایی برای افزایش دایره لغات که برای درمان خجالتی بودن موثر است، آشنا می‌شویم.

چگونه دایره لغات خود را افزایش دهیم؟  

• اولین و مهمترین راهکار آن است که تا می‌توانید مطالعه کنید. افزایش مطالعه مساوی است با افزایش دایره لغات. چه کتاب‌های ادبی و چه کتاب‌های تخصصی مربوط به رشته تخصصی تان .
• دومین راهکار این است که با افراد باسواد همنشینی داشته باشید. ارتباط با افراد باسواد، تاثیر بسیاری بر نوع حرف زدنتان و همینطور افزایش دامنه لغاتتان خواهد داشت.
• سومین راهکار شرکت در دوره‌های آموزشی مخصوصا آموزش‌های حضوری . همیشه یادگیری با افزایش دایره لغات همراه خواهد بود.

• چهارمین راه برای افزایش دایره لغات گوش دادن به نمایشنامه‌های رادیویی است. شنیدن لغات و اصطلاحات زبان محاوره‌ای درنمایشنامه‌های رادیویی در افزایش دامنه لغات بسیار موثر است.

سخن پایانی

با رعایت تمام این نکات مطمئن باشید که به یک فرد با اعتماد به نفس تبدیل خواهید شد. پیشنهاد می‌کنم به مطلب چگونه با اعتماد به نفس شویم؟ مراجعه کنید.

دیدگاه‌ها (2)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*

    فاطمه احمدی ویرایشگر آوریل 3, 2023 Reply

    من این مطلب رو خوندم. ممنونم فوق العاده بود. اما کاش یه مطلب درباره افزایش اعتماد به نفس هم میزاشتید. من خودم خیلی این مشکل دارم.

      نسرین میرزایی ویرایشگر آوریل 3, 2023 Reply

      سلام. خیلیم عالی. اتفاقا یک مطلب کاربردی درباره اعتماد به نفس داریم داخل سایت. برای خوندن این مطلب به این لینک مراجعه کنید!
      https://asragahi.com/self-confidence/