آکادمی آموزشی عصرآگاهی

چگونه تمرکز داشته باشیم؟

چرا تمرکز نداریم؟

آیا فکر می‌کنید دیگر نمی‌توانید روی چیزی تمرکز کنید؟ نگران نباشید. شما تنها نیستید. ما در این مطلب از عصرآگاهی درباره راه‌های افزایش تمرکز و اینکه چرا تمرکز نداریم، صحبت می‌کنیم.

آیا شما هم تمرکز ندارید؟!

تمرکز، حالتی است که درآن، تمام قوای حسی، روانی و فکری روی موضوع خاصی متمرکز می‌شود.

تمرکز باعث می‌شود کارهایتان را در سریع‌ترین زمان ممکن به نحو احسن انجام دهید. همیشه عوامل مزاحمی مانند افکار، احساسات مختلف و صداهایی وجود دارند که نمی‌گذارند تمرکز کنیم. باید این را بدانید که تمرکز، یک مهارت است که با تمرین مداوم می‌توان به آن رسید.

چرا تمرکز نداریم؟

اگر شما هم با مشکل عدم تمرکز مواجه هستید،  پیشنهاد می‌کنم ادامه مطلب را بخوانید. در ادامه با چند مورد از عواملی که باعث عدم تمرکز می‌شوند و راهکارهایی برای رفع آنها آشنا می‌شویم.

شبکه‌های اجتماعی

امکان دارد شما در طی یک روز، کارتان را چندین بار قطع کنید و از طریق  رسانه‌های اجتماعی با دوستانتان ارتباط برقرار کنید. در این حالت، زمانی که سر کار خود برمی‌گردید، شاید مجبور باشید از عقب تر به کارتان ادامه دهید تا ذهنتان بتواند روی آن کار متمرکز شود.

اما راه حل چیست؟

شما باید زمان‌های استراحت را در شبکه‌های اجتماعی بگذرانید. نه در حین انجام کار. اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که به صورت مداوم، شبکه‌های اجتماعی خود را چک می‌کنید گوشی یا لپتاب خود را خاموش کنید.

ایمیل‌های زیاد از حد

شاید بسیاری از ایمیل‌ها مربوط به کارتان باشند، اما باز هم به عنوان یک عامل حواس پرتی هستند.

اگر قرار باشد شما زمان انجام کارتان به ایمیل‌ها پاسخ دهید، نه تنها کارتان بی کیفیت می‌شود. بلکه هیچ پیشرفتی هم نمی‌کنید.

راه حل: به جای اینکه به صورت مداوم، صندوق ورودی ایمیل‌تان را چک کنید، برای اینکار زمان‌های مخصوصی در نظر بگیرید.

انجام چند کار به صورت همزمان با هم

طبق تحقیقات، پس از هر تغییر کار، شما تمرکز خود را از دست می‌دهید و زمان بیشتری برای آن کار باید در نظر بگیرید. نتیجه اینکه مثلا انجام دادن ۳کار به صورت همزمان بیشتر از به تنهایی انجام دادنشان طول می‌کشد.

راه حل: تا جایی که امکان دارد، وقتی مشغول انجام یک کار هستید، به کار دیگری نپردازید. توجهتان را به یک کار معطوف کنید.

انجام چند کار به صورت همزمان با هم، از عوامل حواس پرتی است.

افکار منفی و وسواسی

اگر شما در مورد کارهای خود نگران هستید، تمرکز برای شما مشکل می‌شود. این که شما مدام در مورد کارهایی که انجام داده‌اید، افکاری در سر داشته باشید باعث عدم تمرکز شما می‌شود. افکار آزار دهنده می‌تواند در حواس پرتی شما نیروی تاثیرگذاری باشد.

راه حل چیست؟
یکی از راه‌های محافظت از افکار آزار دهنده این است که آن‌ها را بر روی یک برگه بنویسید. یک لیست از کارهایی که در برنامه دارید تهیه کنید. حتی کارهایی که به هر دلیلی انجام نداده‌اید یا علت ناامیدی‌های خود و اتفاقات ناخوشایند را در یک دفترچه بنویسید. هنگامی که این افکار بر روی کاغذ می‌آیند، شما ممکن است بتوانید آن‌ها را از ذهن خود بیرون کنید.

استرس

وقتی شما افکار زیادی دارید، دچار نگرانی و استرس می‌شوید و نمی‌توانید به خوبی بر وظایفتان تمرکز کنید. اگر این اضطراب طول بکشد، آسیب‌های جدی به بدنتان وارد می‌کند. مانند تپش قلب، سردرد که همه این‌ها بر عدم تمرکز شما اثر می‌گذارد.

راه حل: راهکارهایی برای کاهش استرس مثل مدیتیشن وجود دارد. محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که یک دوره هشت هفته‌ای مراقبه انجام داده‌اند، توانایی شان برای داشتن تمرکز بهبود یافته است.

تلفن همراه

شاید مخرب تر از چک کردن صندوق ورودی ایمیلتان زنگ تلفن همراهتان باشد. شما شاید بتوانید ایمیل‌تان را چک نکنید، اما صدای زنگ موبایل را نمی‌توانید نادیده بگیرید.

راه حل چیست؟ اگر بخواهم بهترین راه حل را به شما بگویم، خاموش کردن تلفن همراه‌تان است.

گرسنگی

یکی دیگر از عوامل حواس پرتی و عدم تمرکز، گرسنگی است. حتما تجربه کرده‌اید زمانی که گرسنه‌اید، ذهنتان خوب کار نمی‌کند و بازدهی بالایی ندارید. چرا؟

زیرا که ذهن شما برای تمرکز نیاز به سوخت و ساز دارد. 

راه حل این مشکل چیست؟ وعده‌های غذایی مفید مخصوصا صبحانه باعث می‌شود شما تمرکزتان بالاتر رود.

تا اینجا با عواملی که باعث عدم تمرکز می‌شوند، صحبت کردیم. حالا می‌خواهیم درباره راهکارهایی برای افزایش تمرکز توضیح دهیم.

راهکارهایی برای افزایش تمرکز

اگر دچار عدم تمرکز هستید، این تمرینات افزایش تمرکز را انجام دهید تا مشکلتان حل شود.

۱٫ لیستی از کارهایی که نباید انجام دهید، تهیه کنید.

طبق گفته روانشناسان، ۲۵دقیقه طول می‌کشد تا بعد از حواس پرتی، تمرکز دوباره به دست آورید.

راه حل این مشکل: لیستی از فهرست کارهایی که نباید انجام دهید تهیه کنید. با این کار هر زمان که بخواهید به سمت کارهای غیرضروری بروید، خودتان را مدیریت می‌کنید.

۲٫ با دقت گوش کنید.

وقتی در حال صحبت با کسی هستید، سعی کنید به جای اینکه حرف او را قطع کنید و پاسخش را دهید، اول با دقت به صحبت‌هایش گوش کنید. این مهارت به شما کمک می‌کند تا در کارهایمان بیشتر پیشرفت کنیم. همچنین به یادگیری ذهنتان برای تمرکز روی شخصی که در مقابلتان قرار دارد، کمک می‌کند.

۳٫ ورزش کنید.

محققان می‌گویند ورزش کردن به توانایی نادیده گرفتن عوامل حواس پرتی کمک می‌کند. ورزش کردن را به برنامه روزانه خود اضافه کنید. طبق مطالعاتی که صورت گرفته، دانش آموزانی که قبل از آزمون، ورزش بدنی انجام دادند نسبت به آنهایی که ورزش نکرده بودند، عملکرد بهتری در  آزمون داشتند.

۴٫ مدیتیشن کنید.

یکی از بهترین و تاثیرگذارترین روش‌های افزایش تمرکز، مدیتیشن است. این کار باعث کاهش استرس شما می‌شود. همچنین تعداد سلول‌های خاکستری مغز را که در قدرت تمرکز تاثیرگذار هستند، افزایش می‌دهد. روزانه یک برنامه مدیتیشن برای خود بریزید و به مرور زمان آن را بیشتر کنید.

دیدگاه‌ها (0)

  • دیدگاه های فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • دیدگاه های نامرتبط به مطلب تایید نخواهد شد.
  • از درج دیدگاه های تکراری پرهیز نمایید.
  • امتیاز دادن به دوره فقط مخصوص خریداران محصول می باشد.

*
*