حتما نام دره سیلیکون ولی را شنیدهاید. منطقهای برای فعالان فناوری در کالیفرنیا که یک آرمان شهر به حساب میآید. اگر میخواهید درباره سیلیکون ولی بیشتر بدانید، با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.
سیلیکون ولی چیست؟
اگر از نظر جغرافیایی بگوییم سیلیکون ولی درهای است در شمال سان فرانسیسکو.
ایده ساخت این منطقه به دوره رکود بزرگ در آمریکا بر میگردد؛ همان دورهای که جهان درگیر مشکلات اقتصادی زیادی بود.
فردی به نام فردریک ترمان، استاد دانشگاه استنفورد در رشته مهندسی، به دنبال راهی بود تا برای دانشجویان خود کاری دست و پا کند. او دو نفر از دانشجویان خود به نامهای ویلیام هولت و دیوید پاکارد را تشویق کرد تا یک شرکت تأسیس کنند. فردریک حمایتهای مالی زیادی برای آنها ایجاد کرد. اسم شرکت hp بود.
سیلیکون ولی چگونه ایجاد شد؟
درست بعد از جنگ جهانی دوم، فردریک ترمان میخواست ارتباطی بین افراد فارق التحصیل شده و دنیای تجارت ایجاد کند. او به این منظور زمینهایی را در اختیار شرکتهایی مانند: hp، جنرال الکتریک و کداک قرار داد تا کسب و کار خود را رونق دهند. این منطقه در ابتدا دره سانتا کلارا نام داشت. اما بعدها به نام سیلیکون ولی شهرت یافت. سیلیکون ولی اولین بار توسط دان هوئلفر در مقالاتی که در الکترونیک نیوز منتشر کرد، به کار برد.
شرکتهای سیلیکون ولی
دنیا بدون وجود سیلیکون ولی پیشرفت نخواهد کرد. شرکتهای سیلیکون ولی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، امروزه به معروف ترین و بزرگ ترین شرکتهای جهان تبدیل شدهاند.
Apple
سال تأسیس شرکت اپل برمیگردد به سال ۱۹۷۶٫ شرکت اپل همانطور که میدانید توسط استیوجابز راه اندازی شد.
اپل در حال حاضر در در دره سیلیکون ولی قرار دارد. طبق گزارشات ارزش بازار شرکت اپل، ۲/۴۱ تریلیون دلار و درآمدش در سال۲۰۲۰ بیشتر از ۲۷۴میلیارد بوده است.
در حال حاضر اپل، یکی از شرکتهای برتر تولید محصولات دیجیتال مانند گوشیهای هوشمند، لپتاپ است.
شرکت اینتل
شرکت اینتل، یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تولید قطعات سخت افزاری برای تلفن همراه و رایانه از شرکتهای برتر جهان است.
مهم ترین رقیب اینتل، شرکت AMD بود. این شرکت در سال ۱۹۶۸ توسط رابرت نویس تأسیس شد.
نام شرکت اینتل، از ترکیب دو کلمه Integrated Electronic به معنای الکترونیک یکپارچه تشکیل شده است. طبق مطالعات صورت گرفته، اولین ریزپردازندههای جهان به دست این شرکت ساخته شد.
شرکت گوگل
غول جستجوکر جهان را همه شما میشناسید. شاید در طول روز بارها از موتور جستجوی گوگل استفاده کنید. اگر گوگل وجود نداشت چه میشد؟!
شاید جالب باشد بدانید که اولین بار، در یک سریال نام گوگل در تلویزیون گفته شد. بنیانگذاران گوگل، فری پیچ و سرگئی برین بودند. این دو نفر به نام مردان گوگل شناخته میشدند.
هدف گوگل از همان ابتدا سازمان دهی کردن اطلاعات و قابلیت دسترسی پذیری برای همه مردم بود. به دلیل پیشتاز بودن گوگل در فناوری خیلی عجیب نیست که استفاده از فناوریهایی مثل هوش مصنوعی توسط گوگل خیلی سریع اتفاق افتاد.
پلتفرم فیسبوک از اولین شبکههای اجتماعی آنلاین محسوب میشود که توسط مارک زاکربرگ تأسیس شده است.
فیسبوک یکی از پرطرفدارترین شبکههای اجتماعی جهان به شمار میرود.
صاحب شبکههای اجتماعی اینستاگرام و واتساپ، فیسبوک است. امروز این پلتفرم به نام متا تغییر نام داده است. ارزش کل بازار شرکت متا بیشتر از ۱تریلیون دلار و درآمدش ۸۶میلیارد دلار تخمین زده شده است.
شرکت Uber
اوبر یکی از شرکتهای فعال حمل و نقل شهری است. مسافران با درخواست راننده از اپلیکیشن، میتوانند نزدیکترین تاکسی را پیدا کنند. در سال ۲۰۱۹، اوبر ۱۰۰ میلیون کاربر در سراسر جهان داشت. شرکت اوبر توسط گرت کمپ تأسیس شد. ایده شرکت اوبر به سال ۲۰۰۹ برمیگردد. زمانیکه کمپ و دوستانش برای استخدام یک راننده شخصی مبلغ زیادی هزینه کردند، کمپ تصمیم گرفت راهی پیدا کند که هزینه رفت و آمد را کاهش دهد. او اپ اوبر را راه اندازی کرد که مشتریان از طریق اپ، درخواست راننده میکنند و موقعیت راننده را دریابی میکنند. رانندگان هم باید از خودروی شخصی خود استفاده کنند. امروزه اوبر حدود ۱۰۰میلیون کاربر در سراسر جهان دارد.
شرکت تسلا
همانطور که میدانید تسلا یک شرکت خودروسازی و همینطور تولید خودروهای برقی است. این شرکت توسط ابرهارد جفری استریل و مارک تارپنینگ در سال ۲۰۰۰ تأسیس شد. در حال حاضر مدیرعامل شرکت تسلا، ایلان ماسک است. در چندماه گذشته شرکت تسلا تحرکاتی در بازار ارزدیجیتال هم داشته است. بخشی از این تحرکات به سرمایه گذاری ایلان ماسک در بازار ارز دیجیتال مربوط میشود.
مهمترین مشاغل سیلیکونولی کدامند؟
در سیلیکونولی با وجود شرکتهایی که فعالیت میکنند، مشاغل مرتبط زیادی مانند مهندس نرمافزار، معمار نرمافزار، دانشمند داده، مهندس عملیات توسعه و مهندس تست نرمافزار حضور دارند.
شرکت آمازون با ۳/۷۴درصد مشاغل بالاترین درصد این شغلها را در سیلیکون ولی در اختیار دارد.
سرمایه گذاری در سیلیکون ولی
سرمایه داران آمریکایی در ۳ماه اول سال۲۰۲۱، حدود ۶۹میلیارد دلار در سیلیکون ولی سرمایه گذاری کردند. بیش از ۲۵میلیارد دلار از این سرمایه به شرکتهای سیلیکون ولی تزریق شد.
از آنجاییکه استارتاپها پرخطر هستند، یک صندوق سرمایه گذار خطرپذیر باید به این موضوع توجه کند که یک استارتاپ چگونه میتواند به یک شرکت بزرگ تبدیل شود. طبق گزارشات، مبلغی که سرمایه گذاران سرمایه گذاری میکنند، هر سال تا ۲۰۰درصد رشد میکند. مسئله مهم اینست که این سرمایه نصیب تعداد محدودی از شرکتها میشود.
دیدگاهها (0)