برخی از کشورهای جهان هستند که از نظر پیشرفت در زمینه اقتصادی بسیار موفق عمل کردهاند. به همین خاطر این کشورها جزو ثروتمندترین کشورهای جهان شناخته میشوند. البته معیار انتخاب ثروتمندترین کشور جهان معمولاً با توجه به تولید سرانه ناخالصی داخلی، میزان درآمد میانگین افراد جامعه و یا میزان امید به زندگی تعیین میشود.
ثروتمندترین کشورهای جهان کدامند؟
ممکن است بر اساس معیارهای گوناگون کشورهای مختلفی بهعنوان ثروتمندترین کشور جهان تعیین شوند، اما بهطورکلی برخی از کشورهای جهان مانند سوئیس، قطر، نروژ، لوکزامبورگ، ایسلند، ایالاتمتحده، دانمارک، سوئد و … هستند که جزو ثروتمندترین کشورهای جهان محسوب میشوند. ما در این مقاله قصد داریم ۱۰ کشور ثروتمند جهان را معرفی کنیم. معیار مقایسه ما میزان سرانه داخلی ناخالصی هر کشور در سال ۲۰۱۵ است.
پیشنهاد مطالعه: مطلب ذهنیت ثروت ساز چگونه ایجاد میشود؟
قطر
کشور قطر با ۱۴۳٫۵۳۲ دلار تولید سرانه ناخالصی داخلی، در رتبه اول قرار دارد. این کشور در خاورمیانه و شبهجزیره عربستان واقعشده است. کشور آسیایی قطر در رتبهبندی کشورهای شاد جهان رتبه ۳۶ را به دست آورده و میزان امید به زندگی در این کشور ۷۸٫۶۸ سال است. کشور قطر رشد اقتصادی خود را مدیون مهاجرانی است که میلیاردها دلار را در این کشور سرمایهگذاری نمودهاند. با کشف منابع عظیم سوختهای فسیلی در قطر، رفتهرفته این کشور کوچک عربی تبدیل به بزرگترین غول اقتصادی دنیا و ثروتمندترین کشور جهان شد. میزان درآمد مردم در کشور قطر بهصورت میانگین ۶۱٫۰۷۰ دلار است.
لوکزامبورگ
کشور کوچک لوکزامبورگ که در قاره اروپا واقعشده، تقریباً ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این کشور با تولید سرانه ناخالص داخلی حدود ۹۳٫۱۷۳ دلار دومین کشور ثروتمند جهان است. میزان امید به زندگی در این کشور ۸۲٫۳۰ سال است و ازلحاظ رتبهبندی شادی رتبه بیستم را دارد. لوکزامبورگ در فهرست ثروتمندترین کشور جهان رتبه دوم را به دست آورده است. این کشور از نظر شرایط اقتصادی دارای ثبات بوده و اصلیترین دلیل ثروت این کشور خاندان سلطنتی این کشور محسوب میشود. درآمد ماهیانه مردم در کشور لوکزامبورگ بهصورت میانگین ۷۰٫۲۶۰ دلار است.
لیختناشتاین
در لیست ثروتمندترین کشورهای جهان لیختناشتاین که در قاره اروپا واقع شده بهعنوان سومین کشور ثروتمند شناخته میشود. این کشور کوچک، مساحتی حدود ۱۶۰کیلومتر دارد، دارای محصولات دامپزشکی و ماشینآلات است. به همین خاطر صادرات قوی این کشور باعث شده تا جزو کشورهای ثروتمند جهان شناخته شود. میزان امید به زندگی مردم این کشور ۸۲٫۳۸ سال است. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی کشور لیختناشتاین ۸۹٫۴۰۰ دلار است.
سنگاپور
شاید برای شما عجیب باشد که بدانید کشور آسیایی سنگاپور که کوچکترین کشور در قاره آسیا محسوب میشود، در رتبه چهارم ثروتمندترین کشور جهان قرار دارد. این کشور کوچک آسیایی از نظر تجارت بسیار پیشرفته است و جزو مراکز مهم و بازارهای داد و ستد در آسیا محسوب میشود. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی سنگاپور حدود ۸۵.۱۸۵ است و از لحاظ رتبهبندی شادی، جایگاه ۲۲ را کسب کرده است. میزان امید به زندگی در میان مردم این کشور ۸۳٫۶۹ سال است. متوسط درآمد مردم در کشور سنگاپور ۵۴٫۵۳۰ دلار است.
موناکو
کشور اروپایی موناکو که با کشور فرانسه هممرز است، تنها ۲ کیلومترمربع مساحت دارد! این کشور کوچک اروپایی که کمتر از ۴۰ هزار نفر جمعیت دارد، با نام رسمی شاهزاده نشین موناکو شناخته میشود. موناکو در ساحل دریای مدیترانه قرارگرفته به همین خاطر دارای آب و هوایی بسیار مطلوب است. همین امر باعث شده تا صنعت گردشگری در کشور کوچک موناکو پیشرفت چشمگیری داشته باشد و باعث رشد اقتصادی این کشور شود. موناکو دارای قوانین آزاد مالیاتی است. به همین خاطر سرمایهگذاری در این کشور رواج بالایی دارد. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی در کشور موناکو ۷۸٫۷۰۰ دلار و میزان امید به زندگی در مردم این کشور ۸۹٫۶۷ سال است.
برونئی
همانطور که میبینید کشورهای آسیایی پا به پای کشورهای اروپایی در فهرست ثروتمندترین کشورهای جهان خودنمایی میکنند. کشور آسیایی برونئی که در آسیای شرقی قرارگرفته و یک جزیره محسوب میشود، بهعنوان ششمین کشور ثروتمند دنیا شناخته میشود. این کشور توسط حکومت پادشاهی اداره میشود و ثروت بیش از اندازه آن نیز مدیون ثروت افسانهای این حکومت پادشاهی است. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی در برونئی ۷۲٫۳۷۰ دلار است و میزان امید به زندگی مردم در این کشور ۷۲٫۳۷ سال است.
کویت
کشور امیرنشین کویت مقصد مناسبی برای مهاجران خارجی است. به همین خاطر بیشتر ساکنین این کشور را مهاجران خارجی تشکیل دادهاند و تعداد آنها نسبت به مردم بومی کویت بیشتر است. اصلیترین دلیل ثروت کشور کویت وجود منابع عظیم نفتی است. این کشور دارای دومین و بزرگترین میدان نفتی جهان است. کشور کویت از نظر میزان تولید سرانه ناخالص داخلی دارای ۷۰٫۹۱۳ دلار است و میزان امید به زندگی در بین مردم این کشور ۷۴٫۸۳ سال است. مردم کشور کویت از لحاظ رتبهبندی شادی در جایگاه ۴۱ قرار دارند.
نروژ
نروژ نیز یک کشور اروپایی است که توسط حکومت ثروتمند پادشاهی اداره میشود. این کشور دارای ذخایر بزرگی از نفت و گاز است. وجود معادن بسیار نیز جزو دلایل اصلی ثروتمند بودن کشور نروژ محسوب میشود. این کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا نیست. چرا که مردم این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا موافق نیستند. نروژ در حوزه اسکاندیناوی قرار دارد و جزو شادترین کشورهای جهان محسوب میشود. میزان امید به زندگی در میان مردم کشور نروژ ۸۲٫۱۱ سال است و میزان تولید سرانه ناخالص داخلی در این کشورها ۶۷٫۴۴۵ دلار است. درآمد متوسط هر نفر در کشور نروژ ۷۵٫۹۹۰ دلار است.
امارات متحده عربی
امارات متحده عربی که بهعنوان کشور هفت شیخنشین معروف است، یکی دیگر از کشورهای ثروتمند جهان است که در قاره آسیا قرارگرفته، وجود ذخایر عظیم نفتی دلیل ثروت این کشور کوچک عربی است. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی در امارات متحده عربی ۶۵٫۱۴۹ دلار است و شاخص امید به زندگی در میان مردم این کشور ۷۷٫۵۵ سال است. از لحاظ رتبهبندی شادی مردم این کشور در جایگاه ۲۸ قرار دارند.
سان مارینو
کشور سن مارینو در قاره اروپا قرار دارد و به دلیل داشتن صنعت قوی در زمینهٔ صنایع تولیدی و صنایع گردشگری، ثروت بالای خود را به دست آورده است. این کشور اروپایی دارای قدیمیترین قانون اساسی جهان است. به همین خاطر شهرت این کشور به خاطر قانون اساسی است که از سال ۱۶۰۰ میلادی تدوینشده و همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. میزان تولید سرانه ناخالص داخلی در کشور سان مارینو ۶۱٫۸۳۶ دلار است. شاخص امید به زندگی نیز در این کشور ۸۳٫۵۳ سال است.
کلام پایانی
در این مقاله با بررسی ۱۰ تا از کشورهای ثروتمند جهان در خدمت شما بودیم. با توجه به معیار انتخاب کشورهای ثروتمند، جایگاه هر یک از کشورها در فهرست ثروتمندترین کشور جهان متفاوت باشد. بهعنوانمثال کشورهایی مانند سوئیس و سوئد همیشه جزو کشورهای ثروتمند دنیا محسوب میشوند، اما ما در این مقاله بر اساس میزان درآمد و تولید ناخالصی داخلی کشورهای ثروتمند را معرفی نمودهایم.
دیدگاهها (0)