یکی از موفق ترین اختراعات در کسب و کارها، مربوط به دستگاه های کپی و مدل شرکت زیراکس بوده است. در این مقاله به بررسی موفقیت این شرکت می پردازیم.
تاریخچه شرکت زیراکس
شرکت زیراکس در سال ۱۹۰۶ میلادی در منطقه راچسترشروع به کار کرد. این کمپانی ابتدا کاغذهای عکاسی و تجهیزات دیگر را تولید می کرد .
در سال ۱۹۳۸ چستر کارلسون فناوری Xerography را اختراع کرد.
او یک فیزیکدان معروف بود که فرآیندی برای چاپ عکس ها با استفاده از یک صفحه فلزی با بارالکتریکی و پودر خشک تونر اختراع کرد.
معرفی شرکت زیراکس
شرکت زیراکس با سابقه ای طولانی و دریافت ده ها جایزه بین المللی، پرونده موفقی در عرصه چاپ و کپی دارد. اختراع فناوری عکس برداری الکتریکی یا زیروگرافی سریع، شرکت را از دنیای فناوری های قدیمی به فناوری های نوین منتقل کرد.
زیراکس با سرمایه گذاری عظیم در تحقیق و توسعه و اهمیت به کیفیت و برآوردن نیازها و کسب رضایت مشتری توانست نشان تجاری خود را در دنیای مدیریت مستندات بر همگان تحمیل کند و در بازار بیش از ۱۰۰میلیارد دلاری این صنعت، سرآمد همگان شود.
سال ۱۹۵۹، شرکت با عرضه اولین دستگاه کپی اداری، زنجیره موفقیت های خود را آغاز کرد و به سرعت پس از آن با عرضه محصولات و خدمات متعدد در زمینه چاپگرهای لیزری رنگی، دستگاه های مختلف کپی، نرم افزارهای مدیریت مستندات و پشتیبانی با انواع کاغذ و جوهرهای خشک و تر مراحل رشد و ترقی را پیمود. طی این سال ها زیراکس توانسته است در حوزه های متعددی جایگاه ارزشمندی برای خود دربین ۵۰۰ شرکت برتر جهان به دست آورد.
ابداعات شرکت زیراکس
در آمریکا نهادهای دولتی، علمی و یا شرکت هایی که به توسعه و تولید محصولات برتر می پردازند به عنوان نامزدهای دریافت جوایز انجمن مهندسان الکترونیک در این کشور انتخاب می شدند. شرکت زیراکس هم به نوبه خود با تولید DOCUTEH موفق به دریافت جایزه انجمن مهندسی برق و الکترونیک شد. چیزی که این محصول را منحصر به فرد کرده بود، امکان انتقال دیجیتال و ذخیره اسناد برای چاپ توسط یک ماشین از طریق ترکیب ساختار و دستگاه کپی بود.
اهداف شرکت زیراکس
شرکت زیراکس، اساس کار خود را بر فنآوری و نوآوری میداند و بر این باور است که ادامه حیات شرکت نیز در همین راستا خواهد بود. بر همین اساس کمپانی زیراکس مبلغی حدود۶/۱میلیارد دلار را در سال ۲۰۰۶ در زمینه تحقیق و توسعه، سرمایهگذاری کرده است.
۹۹۲ میلیون دلار از این میزان سرمایهگذاری، به منظور همکاری مشارکتی با شرکت ژاپنی فوجی فیلم برای تولید و فروش محصولات و خدمات زیروگرافی و مرتبط با مستندات، در منطقه آسیا بوده است.
پروتکل اترنت
بدیعترین اختراع شرکت زیراکس، پروتکل اِترنت بود.
اِترنت یک استاندارد ارتباطی شبکه است. در حال حاضر به دلیل وجود شبکهی اینترنت رونق چندانی ندارد و بیشتر برای شبکه های داخلی استفاده میشود.
کاغذ پاک شدنی اختراع جالب دیگری بود که در سال ۲۰۰۶، به نام این شرکت به ثبت رسید.
مطالب چاپ شده روی این کاغذ پس از یک روز پاک میشوند وکاغذ قابلیت استفاده مجدد خواهد داشت.
افتخار دیگر شرکت زیراکس، کسب بالاترین نشان ملی امریکا برای نوآوران بود. بیشترین نوآوریهای شرکت زیراکس در قرن بیست و یکم تحت رهبری «آن مولکاهی» که در سال ۲۰۰۱ به عنوان نخستین مدیر اجرایی زن این شرکت و یک سال بعد به عنوان رئیس زیراکس انتخاب شده بود، شکل گرفت.
شرکت زیراکس، پایه و اساس شرکت خود را مبتنی بر فنآوری و نوآوری میداند و بر این باور است که ادامهی حیات شرکت نیز در همین راستا خواهد بود. بر همین اساس شر کت زیراکس مبلغی در حدود۶/۱ میلیارد دلار را در سال ۲۰۰۶ در زمینه تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کرده است.
۹۹۲ میلیون دلار از این میزان سرمایهگذاری، به منظور همکاری مشارکتی با شرکت ژاپنی فوجی فیلم برای تولید و فروش محصولات و خدمات زیروگرافی و مرتبط با مستندات، در منطقه آسیا بوده است. بدیعترین اختراع این شرکت، فناوری و پروتکل اِترنت بود. اِترنت یک استاندارد ارتباطی شبکه است که در حال حاضر به دلیل وجود شبکه اینترنت رونق چندانی ندارد و بیشتر برای شبکه های داخلی بکار می رود.
پس از این موفقیت، تولید چاپگرهای لیزری نیز به فهرست دستاوردهای این شرکت افزوده شد و سه سال بعد یعنی در ۱۹۹۷تولید چاپگرهای لیزری آغاز شد.
شرکت زیراکس در سال ۱۹۸۵ تصمیم به فروش شرکت های زیر مجموعه خود که در زمینه چاپ و نشر فعال بودند، گرفت و این تصمیم را عملی ساخت. تولید دستگاههای فتوکپی دیجیتال در این کمپانی در دهه ۱۹۹۰، آغاز شد.
دیدگاهها (0)